X

Ctrl-Alt-Delete

Bogdan Brylynski

Care e cel mai clar semn când un organism este pe moarte naturală? Când corpul nu mai produce suficienți anticorpi. Atunci lupta e pierdută și șansele de însănătoșire încep să scadă dramatic. Uneori, oamenii reușesc să întoarcă această balanță. Printr-un efort de voință, printr-o revenire dramatică, spectaculoasă. Prin momente care par a fi pur și simplu un miracol. Medical, inexplicabil. Doar corpul nu producea suficienți anticorpi.

Societatea funcționează exact ca și un organism, pe bază de anticorpi. Cât timp produce suficienți, la orice nivel, se comportă precum un organism sănătos. Când produce insuficient de mulți anticorpi, degenerează. Și așa ajungi în situația în care un cocalar borât violează verbal familiile polițiștilor care încearcă să îi potolească, familiile medicilor care încearcă să îl ajute. Consecințe, zero. Așa ajungi în situația în care un tânăr de 15 ani este cercetat în nu mai puțin de 200 de dosare penale, toate de furt. Consecințe, zero. Așa ajungi în situația în care două clanuri rivale se bat în plină stradă, în fața mașinilor de poliție, ba mai și dau polițiștii deoparte ca să poată arunca mai cu precizie toporul spre rivali. Consecințe, zero. În același timp, aceeași societate a produs anticorpi în exces de a ajuns să condamne un om la închisoare pentru o fraudă de 72 de lei.

Organismul în care trăim cu toții e pe moarte. Se îndreaptă cu pași repezi spre anarhie și spre momentul în care bunele intenții nu vor mai conta. Ceea ce se întâmplă acum în Spania ar putea fi în curând un deja-vu. Buboiul crește, crește, iar când se va sparge ne va mânji pe toți. Urmează un restart. Cât de curând.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact