Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

27 de reprezentații la Festivalul Tânăr de la Sibiu. La 11, biletele s-au epuizat

27 de reprezentații la Festivalul Tânăr de la Sibiu. La 11, biletele s-au epuizat

Din acest sfârșit de săptămână, Sibiul va găzdui cea de-a treia ediție a Festivalului Tânăr, până în 15 octombrie. În acest interval, se va prezenta o selecție provocatoare de spectacole ce explorează tema familiei, a religiei și migrației, dar și corupția sau discriminarea, într-un program special dedicat tinerilor.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu va fi gazda unora din cele mai interesante producții de teatru din România în dialog cu invitați internaționali, pentru a pune în dezbatere noi realități teatrale.

„E o selecție curajoasă și dătătoare de energie. Am ales să facem acest focus pentru că e important să nu uităm și să evităm, astfel, să repetăm aceleași greșeli. Cu siguranță că e o selecție pe placul publicului având în vedere că au fost epuizate deja toate biletele pentru 11 din cele 27 de reprezentații puse în vânzare”, a declarat Adrian Tibu, directorul Festivalului Tânăr de la Sibiu.

Câteva spectacole

„Familia Fără Zahăr” este un spectacol muzical despre familia la români. Familia este văzută ca un concert intersecțional, în care vocile părinților, copiilor, bunicilor, bisericii, roboților, regulilor normative și clișeelor opresive, vocile celor care nu se regăsesc în formate prestabilite și tipare moștenite modelează percepția asupra înțelegerii „celulei de bază a societății”. Familia e o construcție fluidă în care apartenența se scrie continuu și raportările se schimbă în funcție de variabile imprevizibile. Spectacolul creat de Teatrul Mic și Centrul de Teatru Educațional Replika a fost dezvoltat pe un text de Michaela Michailov, versuri de Bobi Dumitraș (Fără Zahăr) și pe muzica lui Bobo Burlăcianu (Fără Zahăr), în regia lui Radu Apostol. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h50min și va fi prezentat luni, 9 octombrie, ora 19:00. Acest eveniment nu este recomandat celor sub 12 ani.

foto-familia fara zahar (2)

„Corp străin” al Teatrului Evreiesc de Stat din București pornește de la istoriile personale și de familie ale echipei de creație a spectacolului legate de identitate, migrație și război. Într-un spațiu care se cere la rândul lui intim și pe care Mișa Dumitriu l-a organizat pe trei laturi – spectatori, trupă muzicală și actori –, actrițele Iolanda Covaci, Katia Pascariu, Alexandra Fasolă, Anka Levana, Alice Monica Marinescu și Fatma Mohamed împărtășesc frânturi de amintiri dureroase sau compun scurte momente de pamflet și satiră la adresa situației socio-economice, care, în loc să restabilească echilibrul, contribuie substanțial la dezvoltarea fenomenului de migrație și la amplificarea sentimentului de „străin”. Spectacolul își propune susținerea unui discurs solidar și empatic în legătură cu fenomenul migrației și refugiului și o analiză critică a structurilor socio-economice care conduc la amploarea fenomenului migrației și construcției „străinului” în contextul geo-politic din prezent, dar și istoric. Spectacolul poartă semnătura regizorului David Schwartz și are o durată de 1h30min. Evenimentul va avea loc marți, 10 octombrie, de la ora 20:00, în sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu și nu este recomandat celor sub 14 ani.

foto-Corp Strain (1)

Cinci actrițe și actori preocupați de teatru politic și istorie recentă (Alexandru Fifea, Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Andrei Șerban) împreună cu regizorul David Schwartz își propun să investigheze și să reevalueze perioada post-socialistă, pornind de la amintiri personale și istorii de familie într-un spectacol fascinant. Spectacolul „’90” este rezultatul unui demers de rememorare și teatralizare a multiplelor experiențe și întâmplări de familie, pendulând între implicare emoțională și distanțare critică. Prin intermediul a cinci povești de familie, urmărim reconfigurarea radicală a societății românești – de la rescrierea în cheie anticomunistă a biografiilor elitei intelectuale și academice la privatizarea locuințelor; de la mirajul aventurilor antreprenoriale, la degradarea vieții muncitorilor și angajaților la stat. Spectacolul are o durată de 1h40min și va fi prezentat miercuri, 11 octombrie, de la orele 16:00 și 20:00, în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu. Evenimentul nu este recomandat celor sub 12 ani.

Aflată pentru prima dată în România, compania berlineză Ballhaus Naunynstraße aduce la Sibiu un spectacol ce reunește în distribuție atât actori de cetățenie germană, cât și imigranți.

„Schizo!” pune la încercare felul în care societatea tratează tinerii care suferă de afecțiuni psihice, aruncând o privire critică asupra presiunii din ce în ce mai puternice de a ne conforma și reiterând veșnica întrebare: cine sau ce este de fapt normal? Împreună cu regizoarea Salome Dastmalchi, tinerii actori au depus un efort artistic colectiv, scenariul prinzând contur după trei luni de repetiții, improvizații și exerciții de scriere creativă. Spectacolul va fi prezentat în premieră națională, duminică, 15 octombrie, ora 18:00, la sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu. Evenimentul are o durată de 1h10min și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.

Bilete

Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu reunește timp de nouă zile, în perioada 7 – 15 octombrie 2017, artiști din Belgia, Bolivia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina.

Biletele pentru ediția din acest an a festivalului pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus