Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Consilier local: Trebuie să ne protejăm cetățenii de poliție! VIDEO

Consilier local: Trebuie să ne protejăm cetățenii de poliție! VIDEO

Un grup de consilieri locali din Sadu vor informare zilnică din partea IPJ Sibiu cu data, ora și mașina care intră pe raza comunei, pentru a-i proteja pe cetățeni de amenzi.

Supărat că oamenii din Sadu plătesc amenzi de circulație luate chiar pe teritoriul comunei, consilierul local PMP Ion Popica i-a cerut primarului să facă o adresă prin care să solicite programul agenților care trec prin localitate. ”Să ne spună de câte ori vine, ce caută, când vine pe raza comunei Sadu. «Băi fraților, joia vine echipajul de poliție de la Cisnădie sau de la Sibiu la ora șapte după masa, atenție caută mașini care nu-s înscrise, caută șoferi care au băut, caută tractoare care nu sunt înmatriculate la primărie». Exact așa cum se spune la radio, radarele de pe raza județului Sibiu le puteți găsi la Boița, DN 1, cutare, cutare, în așa fel încât să nu mai vină ăștia să dea amenzi la oameni”, a spus Ion Popica în ședința de consiliu local.

Imaginile din ședința de consiliu au fost postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SPNR) Decus Sibiu.

 

https://youtu.be/lz9PKqyfkGQ

 

Am și prieteni polițiști și îmi zic «bă, da chiar tu te-ai găsit?»

Liderul PMP din comună spune că nici nu ar trebui trecut în bugetul local venitul din amenzi. ”Am hârtie în care scrie că pentru bugetul din 2018 sunt prevăzuți alți 88 de mii de lei din amenzi. Cum poate să-și prevadă primăria buget din amenzi? E corect așa? Au plan de dat amenzi? Să nu propună banii ăia deloc și atunci să facă rectificare în plus, dacă tot apar amenzi. Bați cu pumnul în poartă la om «alege-mă că te susțin» și pe urmă pun poliția pe tine. Nu e corect?”, a explicat consilierul pentru Turnul Sfatului. El cere polițiștilor să nu acorde amenzi atât de ușor și să folosească mai des avertismentele. ”Nu ai voie să mă oprești, m-ai oprit odată, nu ai găsit nimic, lasă-mă. Ar trebui să te oprească dacă ai ceva în neregulă. Am și prieteni polițiști și îmi zic «bă, da chiar tu te-ai găsit?». Păi trebuia să vă zică cineva pentru necăjiții ăia care nu știu cum stau lucrurile. Abia îi ajung banii să meargă într-un loc și îi dai amendă că n-are cauciucuri de iarnă, sau mai știu eu ce”, a mai spus Popica.

Întrebat câte amenzi a plătit la Poliția Rutieră, consilierul își amintește doar de una. ”Eu nu am plătit. Am plătit una pentru centură, acum un an sau doi. Dar nu la mine e problema, e pentru oamenii ăia necăjiți. La ăia: bă lăsați bă în pace. Dă-i avertisment, și data viitoare dacă mai faci îți dau amendă”.

”Să facem adresă să ne spună când vin. Trebuie să-i protejăm pe oameni. Fac public în presă să-i întreb cine vă plătește. Voi umblați după infractori sau după ce? Pe ale mele (n.r. mașinile) nu le mai oprește, că le știe, dar rămân ăștia, săracii, tot ăștia. (…) Păi bă frate, nu se poate, stai o țâră. Voi sunteți în slujba noastră și d-aia sunteți plătiți de noi. Ăștia n-au nicio treabă, sunt stat în stat. Păi cum? Vorbesc și eu cu avocații, căutăm în legi și să ne zică poliția când vin”
”E o problemă veche”

Primarul comunei Sadu, Valentin Ivan, spune că nu va face nicio solicitare IPJ Sibiu, și așteaptă ca acest demers să apară din partea unor consilieri, dacă vor. ”Vor face ei, în calitatea lor de consilieri. E o probleme mai veche pe tema asta cu interzicerea poliției în comună. Am desființat și organigrama pentru poliția locală din cauza lor”, se plânge primarul.

Cine e Ion Popica

Ion Popica este membru PMP, consilier local în Sadu și chiar a candidat pentru funcția de primar la alegerile din 2016. S-a născut în Cisnădie în 20 ianuarie 1967, este de profesie tehnician silvic, iar acum este om de afaceri.

La alegerile din 2016, lui Popica i-au lipsit 16 voturi pentru a-l depăși pe actualul primar, Valentin Ivan. Ivan a strâns 684 de voturi, în timp ce Popica a avut 669.

În 2012, Popica a candidat la Primăria Cisnădie, independent. Și atunci, printre promisiunile sale din campania electorală figura desființarea poliției locale: ”Nu va mai exista Poliția Locală care să identifice persoanele care intră în primărie și nimeni nu va mai fi fotografiat de aceștia pentru o parcare greșită sau pentru o mică greșeală”, scria în programul său electoral din 2012.

”Asta nu puteam și noi să facem? Să ne spună care a cadrul, că poate nu știm noi legea foarte bine. Sau poate e planul să dăm amenzi. Există treaba asta? Dacă nu există, atunci? Am făcut rău că am zis treaba asta? Eu nu vreau subordonarea poliției, vrem să știm ce și cum. Nici nu mai știu ce să zic, mi-e și lehamite. Câteodată mă duc în Germania și nu mă oprește nimeni și când mă întorc mă oprește din Sibiu până în Sadu mă oprește de două ori. Am zis rău?”
Sursa foto: https://cisnadie.wordpress.com

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

25 comentarii

...

Acum 6 ani

asta da tampit.....
Raspunde

uof

Acum 6 ani

...pe asta nici la vaci nu l-as pune!
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

....e numai bun de politest local sa vedem cu ce amenzi isi face planul...de ce nu instaleaza o bariera la intrarea in Sadu si sa verifice astfel toate masinile si utilajele agricole, ar fi mult mai simplu...si o taxa de intrare in zona ciobaneasca ar fi necesara...hi,hi,hi...
Raspunde

prostia doare

Acum 6 ani

la cati bani are ar putea sa plateasca el amenzile.
Raspunde

taran

Acum 6 ani

domn consilier are dreptate, domne trebuie sa stie si infractorii cand sa fure, cand sa circule cu masina neimatriculata; cand vine politia toti sunt cuminti, pai se poate, tot mai greu este sa fii infractor in tara asta, nu poate asa ceva, incet incet pleaca si hoti din tara asta !!!! se alege prafu de tara noastra, au scapat nebuni de la spital si au ajuns sa ne conduca !!!
Raspunde

Român iobag

Acum 6 ani

Romanii au traditii milenare si iubesc codrul si jderii. Incondeaza oua cu aceeasi mana cu care isi bat copiii si nevestele!
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

poftim mentalitate de idiot!! a... pai, sa nu mai amendam pe aia care conduc beti, fara centura, cu masini neimatriculate, iarna cu cauciucuri de vara, etc. Saracii de ei, nu stiu legea, si trebuie sa-i protejeze si pe ei cineva!! BAAAAAAAAAAA!! Voi va dati seama de gravitatea problemei daca acest specimen e consilier local????
Raspunde

apostol

Acum 6 ani

Dar,ce uitatura de tapinar,mai cu seama ca a lucrat pe la padure.Mai omule,mai stai ca inca nu vin alegerile ca tu sa te dai cocosel de Sadu.Am impresia ca esti un om problema la primarie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

gigi

Acum 6 ani

F bine punctat de dl consilier! Eu am luat amenda acum cativa ani in sibiu, pe bulevardul victoriei, pe motiv ca nu am aceeasi adresa in buletin cu cea din permis. Surpriza, cand sa plec, imi zice agentul: va rog sa specificati cand platiti amenda "Catre Poltia Agnita"! Deci baiatul era de la Politia Agnita, venise la sibiu sa-si faca norma de amenzi! Asa ca nu ma mira migratia lor dintr-un loc in altul pentru a-si face norma pe ziua respectiva. Acum sunt pusi pe strans bani la buget! Dau amenzi in prostie si pentru orice! Criza de bani isi spune cuvantul!
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

ba gigi, pe permis nu scrie nici o adresa, asadar lasa fabulatiile!
Raspunde

ok

Acum 6 ani

ce dobitoc! si e si consilier
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Malagambistu' e doar purtatorul de cuvint,virful de lance,cireasa de pe tort a alegatorului sadean!
Raspunde

Wilson

Acum 6 ani

Brrrrrrrr oaieeeeee........vrei sa-ti dea Politia raportul tie ? Faci sădeni de ruşine.
Raspunde

Dragonul

Acum 6 ani

Ca asta sunt multi in Sadu...si cand te gandesti ca-i consilier local...
Raspunde

Dany

Acum 6 ani

Problema nu este ca exista acest specimen ci ca ere sustinatori deci nu e singurul bou
Raspunde

Romanul

Acum 6 ani

Doamne fereste si apara...sadenii astia si acum in 2017 tot renume bun auuuuu ))):))) s-a dus frate vremea cand veneau toti prostii la Sadu dupa bere si voi naveati drumurile de piatra...acum importam bere de la turci...trezeste-te Gheorghe !!!!
Raspunde

skija

Acum 6 ani

dolanescuuuuuuuuuuuu
Raspunde

ionel

Acum 6 ani

Daca respectivii politisti savarsesc abuzuri (si in mod repetat), atunci da, are dreptate dl. consilier! Dar de ce nu aplica domnii politisti din Sadu sanctiunile care se impun, de ce trebuie sa vina tot felul de echipaje din alte zone ale judetului ? Asta este intrebarea ? Vin sa-si faca o norma, norma pe care nu o pot indeplini la ei "acasa" ? Nu m-ar mira ca abuzurile politistilor sa-l fi determinat pe dl consilier sa ia atintudine! Cinste lui!
Raspunde

...

Acum 6 ani

politistii din sadu probabil ca nu pot fi impartiali cand e vorba de aplicarea legii. tu consideri abuz faptul ca se aplica legea si in sadu din cand in cand? esti prost?
Raspunde

...

Acum 6 ani

domnu'' consilier...alo domnu'..."În perioada 02 – 06 octombrie, Poliţia Română desfășoară la nivel național a doua ediție 2017 a evenimentului ”Săptămâna prevenirii criminalităţii”. " sper ca nu vrei sa stii si la ce ora vine politia in sadu.....
Raspunde

Oltean mandru

Acum 6 ani

Trebuie sa venim noi in Ardeal sa facem curatenie si ordine, lucruri slabe ce sunteti!
Raspunde

...

Acum 6 ani

"Am și prieteni polițiști și îmi zic «bă, da chiar tu te-ai găsit?»" - inseamna ca esti un fel de cap ala rautatilor. si-ti mai lipseau doar 16 voturi ca sa ajungi primar....bolnavule....
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, ia o pauza, altfel esti in pericol sa faci scurta la mana cu care faci mare "caraselul" înainte de somnic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus