Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

FITS și ULBS la Festivalul de Toamnă din Takayama, Japonia

FITS și ULBS la Festivalul de Toamnă din Takayama, Japonia

La invitația primarului din Takayama, Japonia, Michihiro Kunishima, un grup de cinci delegați aleși din rândul voluntarilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și studenți ai Facultății de Litere și Arte vor fi prezenți în Japonia, în perioada 28 septembrie – 12 octombrie 2017. 

Liliana Lirca, asistent coordonator al Programului de Voluntariat, care a debutat ca și voluntar FITS în 2013, Andrei Vasiu, voluntar a cărui familie a găzduit în ultimii patru ani voluntari niponi și Bogdan Mînzat, pasionat de cultura japoneză și dedicat companiilor nipone invitate în cadrul FITS, sunt voluntarii care vor reprezenta în acest an Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Eduard Hirizoiu și Cezara Crețu sunt studenții care vor reprezenta Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea actorie.

Cei cinci se vor implica în organizarea Festivalului de Toamnă de la Takayama, care se desfășoară anual în 9 și 10 octombrie. Festivalul a debutat ca un omagiu adus zeilor, în semn de recunoștință pentru pământul roditor și își are originea undeva la sfârșitul secolului al XVI-lea, începutul secolului al XVII-lea. Delegații Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul ULBS, voluntarii Sibiu and Takayama Exchange Project, vor fi cazați la familiile locale.

Între Takayama și Sibiu există o strânsă legătură, fiind orașe înfrățite din septembrie 2012. Încă din 2010, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu s-a bucurat de ajutorul a 17 voluntari niponi veniți din Tayakama.

Foto: Dragoș Dumitru

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus