Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Evaziune fiscală de 29 de milioane de euro. Percheziții și la Sibiu

Evaziune fiscală de 29 de milioane de euro. Percheziții și la Sibiu

În cursul acestei dimineți, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române efectuează 53 de percheziții în mai multe județe, printre care se află și Sibiul. Este vorba despre un de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 29 de milioane de euro.

La data de 5 octombrie, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din Parchetul de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 53 de percheziții domiciliare, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul gestionării uleiurilor uzate.

https://www.youtube.com/watch?v=9Weo9qoMwSs&feature=youtu.be

Perchezițiile sunt efectuate în Sibiu, București și în județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Galați, Mureș, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș și Vrancea, la sediile sociale și punctele de lucru a 17 societăți comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri.

Conform politiaromana.ro, vor fi ridicate înscrisuri de la 44 de societăți comerciale importatoare de uleiuri industriale, care au beneficiat de astfel de certificate, emise de societățile implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor. Din cercetări a reieșit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piața națională, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale operațiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligațiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

În acest mod, firmele importatoare s-ar fi sustras de la plata taxei de 2 lei/litru către Fondul pentru Mediu, în vigoare în perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2013, pentru diferența dintre cantitățile corespunzătoare obligațiilor anuale de gestionare și cantitățile de uleiuri uzate gestionate. Prejudiciul cauzat bugetului Fondului pentru Mediu este de aproximativ 29 de milioane de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

New

Acum 6 ani

Sunt ca Bombele cu ceas
Raspunde

altul

Acum 6 ani

S-au trezit acum.din 2011? sunt prescrise si in curand se vor prescrie si cele din 2013. Fomea de bani....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus