Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Neagu: Disperarea guvernanţilor riscă să se transforme în agresiune faţă de mediul de afaceri

Neagu: Disperarea guvernanţilor riscă să se transforme în agresiune faţă de mediul de afaceri

Deputatul PNL, Nicolae Neagu, susține că România este singura ţară din  Uniunea Europeană cu un sistem de plată defalcată a TVA. ”Au făcut-o şi pe asta, fără consultări reale cu toate părţile interesate, fără analize de impact, fără testele solicitate de către Consiliul Naţional al Intreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, fără testarea fezabilităţii mecanismului, fără clarificarea aspectelor procedurale, fără informarea şi pregătirea contribuabililor şi fără a respecta principiile fiscalităţii expuse în Codul Fiscal. Proiectul a fost adoptat în ciuda reacţiilor negative emise de întreg spectrul antreprenorial din România, întrucât înainte de  a-i opri pe evazionişti, va afecta mediul de afaceri onest”, susține Neagu.

În opinia deputatului, split TVA încalcă şi prevederile comunitare, în primul rând, prin neobţinerea unei autorizări specifice de la Consiliul Europei pentru o derogare de la Directiva de TVA. ”Pentru a obţine o astfel de derogare, Guvernul Tudose, prin Ministerul Finanţelor Publice, ar fi trebuit să prezinte un studiu de impact temeinic şi să demonstreze că mecanismul nu ar afecta valoarea globală a încasărilor din TVA, colectată în stadiul consumului final. Până la data de 1 octombrie anul curent, firmele ar fi trebuit să deschidă cel puţin un cont de TVA pentru splitare, dacă ar fi dorit acest lucru. Şi ce observăm? Nici o firmă nu a optat pentru acest lucru!”, a mai spus Neagu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, repede, va rog o mana de ajutor pentru nea' Niculita, are nevoie urgentă de-o intravenoasa!....
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Domnu' Neagu, pe mine agresiunea față de educația mea, sănătatea mea, protecția mea și viitorul meu mă doare. Știți dumneavoastră ălea care le plătesc EU din salariul MEU deloc convergent la media europeană, spre deosebire de al dumneavoastră! Dar nu prea sunteți activ la capitolele astea!
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

Daca Neagu e la tribuna,cine-i pixelu' albastru si unde-i chindeu' cu rapirea?Pestele de pe Stassfurt il vad..
Raspunde

NEA GUru de la pdl

Acum 6 ani

Bai limba! Esti bine imbracat, cu masina buna, cu copilul drogat planta...dar dividendele de la METALCAR pe cand le dai la actionari? Pesedisti de dreapta ce sunteti!
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Ticalosule mai tacati gura tu dai sfaturi care te știe toata lumea ca Neagu sarlatanul
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

iuliana

Acum 6 ani

Bravo, Nicule! Sa te pupe in dos toti cei care nu au loc de tine
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Iuliana tu pupal pe Neagu in fata ca tu ai loc de el noi sibienii nu
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Așa merge in țara asta al doare pe Neagu in dos de oamenii pe care ia înșelat bine ca și-a ajuns el scopul si proasta de Iuliana mai si aplauda .Sal pupi tu pe din fata redus-o
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus