Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Șofer, pe DN 1, cu permis fals. Transporta bunuri în valoare de 3.250 de euro, fără acte de proveniență

Șofer, pe DN 1, cu permis fals. Transporta bunuri în valoare de 3.250 de euro, fără acte de proveniență

Ieri, 4 octombrie, în jurul orei 10,30, pe DN1, în afara localităţii Scoreiu, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format din autoutilitară transport marfă şi remorcă, ansamblu condus de către un cetăţean străin în vârstă de 29 de ani.

Şoferul a prezentat pentru verificări un permis fals, declarând că permisul său de conducere a fost reţinut de către autorităţile din ţara sa. De asemenea, poliţiştii au stabilit că există indicii cu privire la faptul că şoferul ar fi ajutat la falsificarea documentului prin punerea la dispoziţie a fotografiei sale.

Deoarece conducătorul auto, singur în maşină, prezenta o stare de agitaţie nejustificată, a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru a se stabili dacă a condus sub influenţa unor substanţe psihoactive, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Întrucât marfa transportată în autoutilitară nu corespundea documentelor prezentate, la faţa locului au fost solicitaţi să intervină şi poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Sibiu, care au constatat că bunurile sunt transportate fără documente legale de provenienţă, motiv pentru care şoferul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 R cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar bunurile, cu specific service auto, în valoare de 3.250 de euro, au fost confiscate.

Pe numele persoanei în cauză, poliţiştii rutieri au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, uz de fals, fals în înscrisuri, respectiv complicitate la falsul material în înscrisuri. Cercetările continuă la nivelul Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus