X
karpaten meat 2

Cea mai mare fermă din județul Sibiu vândută pentru 6 mil. de euro. Continuă investițiile în dezvoltare

Karpaten Meat, compania care gestionează cel mai mare complex de ferme din județul Sibiu, are un nou acționar majoritar: fondul de investiții Agroinvest Plus. Acesta este condus de doi foști bancheri la Credit Suisse și a devenit unul dintre cei mai mari investitori în agricultura românească cu un portofoliu în România de peste 14.000 hectare de teren agricol.

Valoarea tranzacției a fost anunțată la 6 milioane de euro. Conform Profit.ro, fondul de investiții i-a scos astfel din afacere pe alți 8 acționari, firme conduse de oameni de afaceri germani sau elvețieni, arătând că aceștia i-au transmis din luna decembrie dorința de a-și vinde participația.

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Karpaten Meat au declarat că atragerea unui fond de investiții în acționariat este o șansă de dezvoltare pentru toate fermele deținute în județul Sibiu și nu numai.

”Într-adevăr s-a operat o modificare în sistemul structurii de asociați al societății noastre, modificare de altfel de mult așteptată. Această modificare nu aduce însă cu nimic atingere organizării din România, dimpotrivă atragerea unui asemenea fond de investiții implică practic un câștig pentru noi prin obținerea de noi surse care susțin dezvoltarea fermelor din Sibiu. Dorim pe această cale să aducem la cunoștința partenerilor și colaboratorilor noștri că nu s-a schimbat nimic din punct de vedere strategic și organizatoric. Vom continua în direcția cu care v-am obișnuit rămânând consecvenți viziunii și scopului nostru”, au declarat reprezentanții Karpaten Meat.

Noul acționar majoritar, fondul de investiții este condus de elvețianul Christof Arnold, fost executiv la compania de asigurări Axa Winterthur și la Credit Suisse, și Theo Häni, la rândul său fost bancher elvețian cu o carieră de 22 de ani la Credit Suisse.

Anul trecut, ferma a avut afaceri de 13,4 milioane lei și un profit net de 2,2 milioane lei, după ce în 2015 (cu afaceri de 4,8 milioane lei) avusese pierderi de 35.170 lei, dar cu un provizion de 56.513 lei.

Mai multe detalii despre investițiile Karpaten Meat în județul Sibiu puteți citi aici:

După investiții de zeci de milioane de euro, Karpaten Meat continuă expansiunea

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact