X
maz autobuze

Cadou de Paști: Primăria a lansat licitația pentru achiziția a zece autobuze. Noi

Pentru prima dată în ultimii zece ani, administrația orașului Sibiu a lansat o procedură menită să primenească parcul auto al societății de transport public din oraș. Deocamdată vor fi achiziționate zece noi autobuze din cea mai nouă generație.

Administrația locală a publicat anunțul de intenție referitor la achiziția de zece noi autobuze Euro 6 în cursul zilei de joi, prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice. Potrivit anunțului, valoarea estimată a acestei achiziții este de 11,55 de milioane de lei, fără TVA (aprox. 2,5 milioane de euro). Demararea procedurilor de adjudecare a contractului de furnizare a celor zece autobuze a fost stabilită, deocamdată, pentru ziua de luni, 18 decembrie 2017. „Contractul de furnizare va fi finanțat din bugetul local și va avea o durată de patru luni“, se mai arată în anunțul Primăriei Sibiu.

Merită menționat că anunțul de intenție este o procedură la care autoritățile publice din România sunt obligate să apeleze pentru contractele de achiziție care depășesc, într-un an, un anumit prag valoric. Dar, totodată, publicarea acestui anunț nu obligă autoritatea să și finalizeze achiziția anunțată.
Pentru ca achiziția să se concretizeze, anunțul de intenție va trebui urmat de lansarea unei noi proceduri (anunț de participare), cu o documentație de atribuire detaliată (inclusiv cu specificațiile tehnice minime ale autobuzelor).

În așteptări. Pentru 90 de noi autobuze

Achiziția celor zece noi autobuze Tursib din bugetul local a fost anunțată de conducerea administrației locale încă de la începutul acestui an. Asta în condițiile în care cele mai noi autobuze din flota Tursib (societate deținută de Consiliul local Sibiu) datează din 2007. Atunci, printr-un credit BERD, societatea a cumpărat 35 de autobuze noi. Acestea sunt folosite și în ziua de azi, completând flota de 107 autobuze a Tursib.

În luna august a acestui an, consilierii locali ai Sibiului, în calitate de membri ai Adunării generale a acționarilor Tursib au împuternicit conducerea societății să acceseze un nou împrumut bancar în valoare de 55 de milioane de lei. Acești bani ar urma să fie folosiți pentru achiziția altor 50 de autobuze. În respectiva ședință AGA, primarul Astrid Fodor a anunțat că din fondurile europene alocate Sibiului (peste 33 de milioane de euro) urmează a fi achiziționate alte 30 de autobuze ecologice. Pentru aceste 80 de autobuze, însă, nu au fost avansate niciun fel de termene.

În ultimul timp, societatea de transport public a orașului se confruntă cu numeroase probleme din cauza defecțiunilor repetate ale autobuzelor.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

18 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sisibanul excedentar

  Eu zic sa nu se grabeasca aiurea sa cheltuiasca banii primariei…sa traga cat mai mult de gioarsele de acum…Sa ramana mai multi bani excedent pt la anul….!!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Civic

  Acum e numai intenția, cumpărarea în 2020 înainte de alegeri că noi românii avem memorie scurta si uităm prin ce am trecut, așa că până atunci răbdare și tutun

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alzara1918

  250 000€ un autobuz modern ? Niciun producător în România ? Niciun investitor când ai o piaţă mare ,previzibilă şi bună plătitoare ( primăriile marilor oraşe ) ?

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cetatean

  Pana atunci poate primaria se apuca sa repare si carosabilul strazilor din oras, macar al celor principale, care sunt intr-o stare deplorabila datorita refacerilor de proasta calitate execute pe acestea.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  arad buz ne e bun!
  numai allea nemtesti SECOND HAND PENTRU PRETENTIOSI
  multe orase europene au cumparat SCANIA HIDRID ELECTRIC, ………………..
  da de la scania nui comision/ciubuc/la familia cimpan turcan fodor
  trei daomne si toate trei

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mimi

  micsorati timpul de asteptare la min 10min ptr. orele de varf pentru zona industriala (dimineata si dupamasa ) si puteti sa si dublati pretul ca nu o sa mai faceti fata la volumul de calatori. pana atunci plimbati toti pensionarii gratis si puteti scoate masinile de la orele 7.30 la 9 ca o sa consume prea mult din cauza blocajelor de masini (toate cu 1-2 pers. max care merg la servici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact