X
vizual Sibiu 825

Călătoria cinematografică Astra Film Festival începe cu un film despre Sibiu

În cadrul Galei de deschidere Astra Film Festival din 16 octombrie, ora 19:00, la Thalia, va avea loc si premiera filmului Sibiu 825, în prezența doamnei primar Astrid Fodor și a doamnei președinte a Consiliului Județean, Daniela Cîmpean.

Ce început poate fi mai potrivit pentru o călătorie cinematografică în jurul lumii decât cronica orașului în care a luat ființă Astra Film? Filmul de deschidere a ediției 2017 prezintă povestea concentrată în 26 de minute a Sibiului, o poveste frumoasă și dramatică deopotrivă.

Astra Film Festival este de aproape un sfert de secol un eveniment găzduit de orasul Sibiu, care a deschis apetitul de a privi, de a vedea lumea imediată, care ne apropie realitățile  îndepartate prin intermediul filmelor. La ceas aniversar de 825 de ani de când orașul Cibinium a fost atestat în documente (document ecleziastic emis de Papa Celestin al 3-lea, 1191), a venit timpul să ne îndreptăm privirea asupra istoriei acestui oraș prin filmul Sibiu 825, care parcurge cele aproape 9 secole de existență, oprindu-se la câteva momente de cumpănă.

“În nici un caz filmul nu poate acoperi istoria veche de peste 825 de ani a orașului în 26 de minute. Ceea ce am urmărit este să trezesc interesul față de bogata poveste a acestui spațiu urban minunat, care s-a păstrat de sute de ani si pe care îl iubim si îl prețuim. E timpul sa fie descoperit si cunoscut de toti!” spune regizorul Dumitru Budrala.

Filmul poate fi vizionat și joi, 19 octombrie la ora 18:00, la Auditorium și duminică, 22 octombrie la ora 16:00 la Thalia.

În premieră absolută, un preview al filmului poate fi vizionat aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact