X
captura grigoras

Cazul polițistului închis pentru cinci ani după ce a împușcat un scandalagiu: la loc comanda!

După ce Tribunalul Alba a dispus punerea în libertate a lui Bogdan Grigoraș, polițistul sibian încarcerat în 2016 pentru a ispăși o pedeapsă de cinci ani pentru omor calificat, instanța superioară a decis că Tribunalul a greșit. Și că va trebui să judece din nou speța.

Bogdan Grigoraș a fost încarcerat pe 1 martie 2016, după ce a pierdut și apelul formulat împotriva sentinței care îl condamna la cinci ani de închisoare pentru omor calificat. Pedeapsa a fost pronunțată pentru evenimentele din august 2013, când Grigoraș –în vârstă de 31 de ani atunci și aflat în timpul serviciului – a împușcat mortal un bărbat băut, care l-a amenințat și agresat.

Anul acesta, fostul polițist din Micăsasa a solicitat Tribunalului Alba să aplice o nouă prevedere legală, adoptată în octombrie anul trecut pentru a modifica legislația referitoare la regimul armelor de foc. În vara acestui an, magistratul Tribunalului Alba care a judecat pe fond cererea polițistului sibian a luat în calcul noul articol 52 introdus în Legea privind regimul armelor de foc și al munițiilor. „Uzul de armă executat în condițiile și în situațiile prevăzute de prezenta lege înlătură caracterul penal al faptei și răspunderea materială a personalului instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale“, este articolul avut în vedere de judecător. Care, prin sentința dată, constată ca fiind înlăturat caracterul penal al faptei pentru care Bogdan Grigoraș a fost condamnat. „Constată înlăturat caracterul penal al faptei pentru care a fost condamnat contestatorul Bogdan Gheorghe Grioraș și, totodată, stinsă pedeapsa de 5 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor”, se mai arată în sentința Tribunalului Alba.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a contestat această sentință, iar Curtea de Apel Alba Iulia a s-a pronunțat asupra contestației în cursul acestei săptămâni. „Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva Sentinţei penale nr. 140 din 07.08.2017 pronunțată de Tribunalul Alba. Desfiinţează sentinţa atacată şi trimite cauza spre rejudecare Tribunalului Alba – Secţia penală“, se arată în minuta publicată de Curtea de Apel. Motivele completului de la apel pentru luarea acestei decizii urmează să fie redactate în următoarele 30 de zile.
În mod normal, la rejudecare, dosarul lui Bogdan Grigoraș ar trebui atribuit unui alt judecător decât cel care a pronunțat punerea în libertate a polițistului sibian.

Citește și VIDEO Povestea lui Bogdan, polițistul închis cinci ani după ce a împușcat un scandalagiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  grim

  nu te lasa. daca pierzi nu mai aveti nicio valoare. va puteti preda armele si sta acasa. daca pe voi nu va tuteti apara si sa impuneti respect ce sanse avem noi sa fim aparati?????????????????????

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dan Iasi

  te ataca,te aperi si tot cel agresat face puscarie,procurorul ala de caz chiar e prost sau dobitoc?!dar ce vroia, ca sa l roage frumos politistul pe infractor sa nu mai injure si sa nu mai sara la bataie?in alte tari te inpusca chiar si daca nu stai..Eu in locul politistului il si bateam pe infractor si ii scoteam si toti dintii din gura (Cum sa nu prinda curaj infractorii) ???

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  EU

  Suntem de ordinul FANTASTICULUI… Cum naiba sa condamni un politist pentru a impuscat un scandalagiu. Pai si atunci sa ne mai miram de ce politistii nu vor sa se bage in conflicte, sau de ce sunt luati peste picior de tot felul de penali, parlamentari si altii…
  Suntem o tara care apara infractorul si promoveaza infractiunea…

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact