Un vis devenit realitate. Așa s-ar descrie în cei mai simpli termeni apariția laboratorului de prăjituri Profiterol din Șelimbăr. Bazându-se pe ingrediente cât mai naturale, Adina David, împreună cu mama sa au încercat să redea gustul copilăriei prin intermediul fiecărie rețete. De curând, și-au deschis, o cofetărie și în Sibiu, pe strada Filarmonicii.
Adina are 28 de ani și împreună cu mama sa au reușit să pună bazele laboratorului „Profiterol”. Acesta a fost visul mamei ei, care de când se știe a fost pasionată de cofetărie. Încă de la deschidere, prăjiturile lor au ajuns pe mesele sibienilor în diferite ocazii, fie că vorbim de evenimente precum nunțile și botezurile, fie că vorbim de un „moment dulce” în familie.
De aproximativ două luni, Adina s-a gândi că ar fi prielnic să deschidă și la Sibiu un mic punct „de desfacere”, unde să vină direct sibienii să-și cumpere ce le poftește inima. Gustul, spune ea, este cel care face diferența când vine vorba de concurență.
„Prăjiturile pe care noi le facem sunt pur și simplu ce găsim la noi în casă. Sunt cele pe care le mâncam în copilărie, rețetele cu care am crescut”, spune Adina.Ingredientele pe care le folosesc în prepararea prăjiturilor sunt profesionale, deci „nu sunt din acestea ce pot fi găsite în comerț, cum ar fi de exemplu frișca Hulala. Încercăm să mergem pe produse cât mai naturale”, explică ea.
Ceea ce deosebește prăjiturile ce provin de la acest laborator este modul de preparare.
„Totul se face manual. Nu lucrăm mecanizat nimic. În momentul în care lucrezi cu mașinării, se schimbă gustul. E la fel ca la pâine. Un gust are pâinea feliată și un alt gust are cea nefeliată”.Printre preparate, găsim amandina, ișlerul și butuceii. Însă, nu lipsesc nici lămâița sau Gura Râului. Pe lângă asta, laboratorul Profiterol mai propune și o serie de deserturi turcești, care sunt și printre cele mai căutate. Până acum, spune Adina, au primit numai feedback pozitiv din partea oamenilor, lucru care o bucură atât pe ea, cât și pe mama ei.
Cei care vor să comande prăjituri sau vor să afle mai multe, o pot face accesând pagina aceasta de Facebook. Iar în ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de tipul prăjiturii. De exemplu, amandina este 4 lei, pe când Gura Râului este 5 lei/100 gr.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Gura Râului , Mircea Baniciu , prajituri , profiterol , Adina David , Ideea Fun Adventure Sibiu , micile afaceri , Pentru Sibiu
Vizualizari: 12930
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Alex
Acum 2 ore
Florin
Acum 2 ore
Sandrino Arhitecti
Acum 2 ore
Till Eulenspiegel
Acum 2 ore
Ionutz Vl