X
lucrari strazi

Următoarele străzi care vor intra în modernizare: cele din zona Gării, Poliție și Școala de Înot

În cadrul programului de reabilitare a cartierelor din Sibiu, administrația locală anunță că a inițiat două noi proceduri de atribuire publică a contractelor de modernizare de străzi, alei și parcări din mai multe zone ale orașului. Valoarea estimată a celor două contracte este de 6,4 milioane de lei, fără TVA.

În zona Gării, proiectul de modernizare vizează perimetrul delimitat de străzile Uzinei – Constituției – și Gen. Magheru, precum și cel delimitat de străzile Constituției – Abatorului – Aleea Țesătorilor și str. 9 Mai. „Lucrările prevăzute a fi executate în baza contractului includ modernizarea carosabilului aleilor și străzilor din zonă, reamenajarea trotuarelor, optimizarea spațiilor de parcare, precum și îmbunătățirea iluminatului public“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către Primăria Sibiu.

Câștigătorul contractului de lucrări va trebui să realizeze, în primă fază, și proiectul tehnic, în termen de 50 de zile de la semnarea contractului. Ulterior, după obținerea autorizațiilor de construire și emiterea ordinului de începere a lucrărilor, modernizarea zonei Gării ar trebui finalizată în decurs de cinci luni.

Valoarea estimată a acestui contract este de 3,2 milioane de lei, fără TVA. Tot 3,2 milioane de lei este și valoarea estimată a unui alt contract, pentru care, de asemenea, Primăria anunță inițierea procedurilor de atribuire. Acest contract vizează alte trei zone din apropierea centrului orașului: în spatele blocurilor 3, 4 și 5 de pe str. Școala de Înot, în zona de blocuri dintre b-dul Vasile Milea și gardul Inspectoratului Județean de Poliție și pe str. Simion Mehedinți (în spatele blocurilor 4 și 5).
„Tipurile de lucrări care vor fi realizate în zonele indicate includ amenajarea carosabilului, optimizarea spațiilor de parcare și a aleilor pietonale, modernizarea iluminatului public și instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablurilor suspendate“, informează Primăria, referitor la aceste lucrări. La fel, contractul prevede și realizarea proiectului tehnic al lucrărilor în termen de 50 de zile de la semnarea contractului. Termenul de realizare a acestor lucrări este, mai apoi, de trei luni.

În cazul ambelor contracte, lucrările sunt estimate a începe în primăvara anului viitor, mai arată reprezentanții Primăriei Sibiu. “În paralel cu asfaltarea străzilor de pământ, continuăm modernizarea cartierelor de blocuri. Vom porni mai multe proceduri de achiziție pentru modernizări în cartiere în acest sfârșit de an pentru ca în primăvară să putem intra deja cu lucrările”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  BM

  Daca tot modernizeaza strazile sa plateze si copaci!

  Ajungem sa ne coacem la foc mic vara. asa mai avem sanse chiar daca mici sa scadem temperatura din oras. Sasa se betoneaza/asfalteaza tot, macar cateva gauri sa lase in care sa se planteze copaci!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Drumuri

  Sa se refaca si strada Justitiei ca ieri am crezut ca imi rup rotile de la masina, MAMA LOR DE CANALE !!! Nu ai cum sa le eviti fiindca pe partea dreapta sunt parcate masini (unele mai mari) si n-ai ce sa faci, decat sa iei CANALU’ !!!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dumitru Bucuresteanu

  E bun ca se modernizeaza, e chiar super! Dar strazile alea de pamant, raman tot asa, nu? Ca sa fie rustic si in Capitala Culturii, nu de altceva…

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HOP

  Hallo,locuri de parcare …… , angajatii Primariei traiesc in Sibiu ?daaa primarita ?povesti astea cu reabilitarile !ati lasat Orasul sa se sufoce !RUSINE!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Csobanel Sighianu

  Bre, nu uitati, reparati-le cu pamant, e mai eficient si, mai mult decat atat, va fi mai simplu cand vor incepe sapaturile la utilitati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact