X
casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (1)

FOTO Centrul Sibiului: trafic deviat din cauza unui fost hotel care se dezintegrează

După mai bine de un an de restricții temporare în jurul clădirii aflată la nr. 7 pe strada Mitropoliei, autoritățile locale au decis să restricționeze accesul în apropierea clădirii și să devieze traficul peste locurile de parcare.

Pentru început, autoritățile locale au restricționat circulația pe trotuarul din fața imobilului situat la numărul 7. Restricția a fost impusă din cauza bucăților de tencuială și a decorațiunilor care se desprind, din nou, de pe fațadă. Din cauză că pietonii erau nevoiți să intre pe spațiul carosabil, la sfârșitul săptămânii trecute zona a fost reconfigurată: circulația pietonilor a fost delimitată pe carosabil, iar mașinile care vin dinspre Catedrala Mitropolitană către sediul Primăriei trebuie să ocolească prin parcarea din fața Direcției de asistență socială.

casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (9)

În clădirea respectivă a funcționat Hotelul Union, până la naționalizarea din 1948. Atunci a fost transformată într-un fel de locuințe sociale. După Revoluție, clădirea a fost revendicată, iar unul dintre moștenitori a reușit să convingă instanțele că i se cuvine o jumătate din imobil. Deocamdată intabularea pe numele moștenitorului nu a fost realizată. În acest condiții, casa a fost ocupată abuziv de mai multe familii de romi.

Citește și Casa de pe Mitropoliei în care s-a ascuns Brătianu, ocupată abuziv de rromi

Foto: Silvana Armat

casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (11) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (10) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (8) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (7) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (6) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (5) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (4) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (3) casa strada mitropoliei ziduri prabusite casa darama (2)

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Teo

  Ca de obicei,o masura pompieristica,nu trebuia sa se ajunga in aceasta situatie.Unde parcheaza persoanele cu dizabilitati care au probleme in zona?Sa se amenajeze parcari pentru acestia de-a lungul trotuarului,avand in vedere ca problema e de durata.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   nu-i nicio chestie pompieristica. treaba asta trebuia facuta de la inceput. alta varianta ar fi sa faca un fel de acoperis din lemn deasupra trotuarului ca sa protejeze pietonii. dar in acest caz s-ar putea ca bucatile de tencuialasa cada pe acoperisul respectiv si apoi pe masinile aflate in trafic. in cazul de fata, singura chestie e ca se puteau pune niste parapeti din beton, care sa ofere o protectie mai buna pentru pietoni

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  B

  Si primaria se scarpina in k. U .r ca deobicei in loc sa snctioneze propietarul sau sa renoveze fatada acestei cladiri..
  Faceti asta macar in zona centrului istoric.
  Ticalosilor!!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   daca ii va cadea in cap fodoritei o bucata de tencuiala vom fi uimiti de rapiditatea cu care se va rezolva problema. nu vor mai exista nici piedici administrative, hartiile se vor aproba repede, totul va merge ca-n germania. ca si cu casa de pe zidului nr. 12, pentru care s-au obtinut (presupun) toate actele necesare demolarii, de pe o zi pe alta.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cl. anul politic

  A murit o femeie, învățătoarea Cristina din Daia, lângă fostul Orange. Nimeni nu a fost găsit vinovat. Dacă va păți ceva vreun politician, va fi atins de vreo bucată de zid căzută, în scurt timp se va rezolva problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact