Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Noii miniştri au depus jurământul în absenţa lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu

Noii miniştri au depus jurământul în absenţa lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu

Paul Stănescu propus vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor şi Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene au depus, marţi seara, jurământul la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis semnând în cursul zilei decretele de numire în funcţie.

La finalul depunerii jurământului, Klaus Iohannis nu a ţinut vreun discurs, mărginindu-se doar să-i felicite pe noii miniştri, scrie Mediafax.

Cei trei miniştri au depus jurământul în absenţa liderilor partidelor de guvernământ, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu. În locul lor, au venit vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase şi vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda.

Guvernul a fost reprezentat de către prim-ministrul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu.

iohannis ministri (1)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, că refuză să meargă la depunerea de jurământ a noilor miniştri şi va intra în Palatul Cotroceni abia după alegerile prezidenţiale, susţinând că nu mai are încredere că şeful statului nu se implică politic. "Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD, să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a fost mesajul preşedintelui PSD pentru şeful statului.

La rândul său, Călin Popescu-Tăriceanu a pecizat, într-un comunicat de presă dat publicităţii luni, că această decizie „reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie”. El a susţinut că şeful statului aplică selectiv principiul prezumţiei de nevinovăţie, „în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană”. De asemenea, preşedintele Senatului adaugă că un alt motiv pentru care nu participă la ceremonia de la Cotroceni este faptul că Klaus Iohannis a abandonat rolul de garant al Constituţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

vot reprezentativ

Acum 6 ani

Cei doi, drac.nea si motocicleanul, au luat functiile pe persoana fizica, ce alegeri, ce vot a vreo 10-15000 de oameni care i-au votat?! Ei au fost nascuti asa, presedinti, de catre mama lor iar treaba cu protocolul in stat e asa, o fitza de cocalar!
Raspunde

Respect de Teleorman

Acum 6 ani

Cei doi lideri au uitat ca nu pentru presedinte trebuiau sa mearga la Cotroceni, ci pentru colegii lor de partid. Atitudine de Teleorman !
Raspunde

...

Acum 6 ani

nu era obligatoriu sa mearga dar iar ii lua ioha peste picior pe prostii aia
Raspunde

Cititescu

Acum 6 ani

Comportamentul celor doi "inalti demnitari" denota educatie precara , ignorarea cerintelor pozitiilor pe care le ocupa in stat, orgoliu de parveniti. Nu e de mirare ca tinerii scoliti pleaca din tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus