X
augustin lazar

Procurorul general al României vine astăzi la Sibiu pentru Astra Film Festival

Prim-procurorul României, Augustin Lazăr, va participa astăzi la proiecția filmului ”Pe urmele aurului transilvănean”, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, de la ora 16:00, la Thalia.

Tot marți, AFF aduce pe marele ecran ”Omul care știa 75 de limbi”, regizat de Anne Magnussen și Paweł Dębski, difuzat în cadrul secțiunii Documentare norvegiene, la ora 19:00. Proiecțiile vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu regizorii.

”Pe urmele aurului transilvănean este o poveste-thriller care va ține spectatorul țintuit în scaun, cu suspans, umor și dramă, ce pune accent pe investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Filmul oferă informații inedite despre traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. La proiecția de marți va participa și Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a coordonat investigația și a luat urmele aurului dacic furat”, spun organizatorii.

”Omul care știa 75 de limbi” este o reconstituire animată care redă povestea vieții unui poliglot și a iubirii sale de o viață pentru prințesa Elisabeta de Wied, devenită mai târziu regină a României, pentru care a fost tutore și cu care a păstrat legătura în timpul vieții.

”Este o dramă psihologică despre un om genial și complex, un lingvist care s-a implicat intens în lupta pentru drepturile minorităților. La proiecția de marți va fi prezent și un descendent al familiei regale din România, Nicolas Medford Mills, nepotul Regelui Mihai”, mai spun organizatorii AFF.

Sursa foto

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  nimeni in ploaie basist,SECURIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  scluga lui kovesi -lascu
  pupinministu lui johannes
  lacheul lui betiva de antiromanca de monicutza macovei
  afara cu tine
  sibiul eu un oras cultural,european,nu un nimic!
  PALATUL de JUSTITIE de ce nu e GATA?
  citi bani ai palmat??????????????????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact