X
afis-sound

Casa de Cultură a Studenților invită sibienii la concert

Iubitorii de muzică sunt invitați în această sâmbătă să participe la un concert oferit de Corul de Copii Radio și Corul Sound. Acesta este organizat de către Casa de Cultură a Studenților Sibiu și va avea loc la Catedrala Evanghelică Sibiu, Piaţa Huet nr. 1, Sibiu, intrarea fiind liberă.

Proiectul “Can you hear me?” își propune realizarea unui spectacol de muzică contemporană de o factură ieșită din tiparele obișnuitului, prin folosirea pe lângă cântul coral a unei varietăți de expresii artistice, completate cu intervenția unor instrumente compatibile cu cântul coral (violoncel, percuție, pian, etc.), spectacol ce va aborda un repertoriu complex, va combina mai multe genuri muzicale, nu doar ca entități separate, ci chiar în interiorul aceleiași lucrări.

Spectacolul va aduce în atenția publicului atât lucrări aparținând compozitorilor români contemporani, a căror valoare va fi scoasă în evidență prin prezentarea în asociere cu percuția corporală sau mișcarea, cât și lucrări contemporane din repertoriul internațional, demonstrându-se astfel valoarea și perfecta încadrare a lucrărilor românești în peisajul musical coral mondial.

Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluție spectaculoasă încă de la apariția sa în peisajul muzical românesc. Performanțele corului sunt permanent valorificate în emisiuni de radio și televiziune, în înregistrări radiofonice speciale și în apariții discografice. Recitalurile, concertele “a cappella”, contribuțiile aduse interpretărilor unor capodopere vocal-simfonice. În ultimii ani, ansamblul explorează noi forme de expresie artistică, îndreptându-se către manifestări conceptuale și de cooperare culturală ca Songbridge, Brundibar, Les Instants Sacrés, Amadeus, Adiemus, Strălucirile apei, Amprente, Instantanee moderne și contemporane și Esther.

Corul SOUND a luat ființă în anul 1994 (sub denumirea de Corul Song), ca formație corală mixtă a Casei de Cultura a Studenților din București, având în componența sa studenți și absolvenți din diverse facultăți bucureștene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cât mai larg și se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc și universal. Ansamblul parcurge marile epoci creatoare de la muzică medievală la creații contemporane și abordează cu succes lucrări din zona divertismentului muzical.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    e-manuela

    Buna! Nenea, da am auzit de el. Ne-a povestit domnul rector, asigurându-ne ca nici dansul nu poate lipsi de la acest extraordinar concert cu muzica de caterinca!….

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact