20171016_170554

Gropi de-ți taie anvelopa, pe drumurile din Sibiu. Cu ce firmă a semnat primăria contract pentru asfaltări?

Actualizare 20:00

Reprezentanții primăriei Sibiu spun că demersuri pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de asfaltarea gropilor s-a făcut încă din vară, însă a apărut o contestație.

”Primăria Sibiu a semnat în luna august cu firmele SC Comtram SA și SC Terra Building SA un Acord cadru pentru efectuarea reparațiilor la străzi în următorii trei ani. În baza acestui acord cadru s-a inițiat o competiție între cei doi ofertanți pentru semnarea contractului subsecvent. Procedura a fost însă contestată de SC Comtram SA, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor urmând să se pronunțe cu privire la aceasta la începutul lunii noiembrie”, a transmis municipalitatea, la solicitarea Turnul Sfatului.

Între timp, primăria a semnat un contract pe o perioadă determinată cu SC Felix EM, iar asfaltările ar trebui să înceapă chiar de săptămâna aceasta.

”Până la încheierea acestui contract subsecvent acordului cadru, pentru a pregăti străzile pentru sezonul rece, Primăria a încheiat un contract pe perioadă determinată cu firma SC Felix EM. Direcția tehnică a emis în această săptămână o comandă pentru reparații ale gropilor izolate apărute pe următoarele străzi: Calea Șurii Mici, Calea Șurii Mari, str. Mihail Kogălniceanu, Calea Dumbrăvii, b-dul Vasile Milea, str. Ștefan cel Mare, Calea Turnișorului,  bdul Corneliu Coposu, str. Lânii, str. Charles Darwin, str. Bâlea, str. N. Iorga, b-dul Victoriei, str. Frigoriferului și str. Lungă. Termenul de execuție a acestor remedieri este de două săptămâni”, au mai explicat reprezentanții municipalității.

Știre inițială:

Deși realitatea este că starea drumurilor în Sibiu este mult mai bună în ultimii ani decât în trecut, există în continuare numeroase probleme pe străzile orașului. Unele gropi au ajuns atât de mari încât chiar prezintă un pericol real pentru șoferi. Iată mai jos câteva astfel de exemple.

Un groapă veche de câteva luni și ignorată cu succes de municipalitatea sibiană se află chiar la coborârea de pe Viaductul Kogălniceanu, în vecinătatea bazei sportive Pamira. Groapa este chiar lângă o gură de canal și un șofer neatent ar putea cu ușurință să taie cauciucul în ea.

20171016_165635

La o distanță de câteva sute de metri, la intersecția Căii Șurii Mici cu strada Frigoriferului, se află o nouă groapă, fix în mijlocul intersecției. Aceasta este periculoasă prin prisma faptului că orice tentativă de evitare a ei ar putea duce la apariția unui accident în intersecție. Interesant este și faptul că groapa se află în fața sediului societății Drumuri și Poduri SA Sibiu, însă nimeni de acolo nu are ochi pentru ea.

20171016_165858

O groapă și mai mare se află pe Calea Șurii Mici, tocmai într-o curbă periculoasă. Din cauza faptului că este destul de adâncă și lată cât aproape o bandă de circulație, foarte mulți șoferi frânează brusc, sau chiar intră pe contrasens în încercarea de a o evita.

20171016_170610

Zilele trecute un bărbat din Sibiu a reușit să taie nu unul, ci două cauciucuri în groapa respectivă.

”Circulați cu atenție sporită pe Calea Șurii Mici, sensul spre Sibiu, în prima curbă la stânga după Peco este un crater pe partea dreaptă a drumului. Eu am reușit să fac explozie pe dreapta la ambele roți. Atenție mare! (fără poze din păcate, eram prea nervos să mai fac și poze”, a scris bărbatul pe o rețea de socializare.

În urma acestui incident, care s-a petrecut în urmă cu mai bine de o săptămână, bărbatul a trimis o sesizare și primăriei, cerând să ia măsuri.

La începutul acestei săptămâni Turnul Sfatului a cerut un punct de vedere și reprezentanților Primăriei Sibiu, care au întârziat să ofere o poziție până în acest moment.

Gropile enumerate mai sus sunt doar câteva, situații similare existând și pe alte străzi din Sibiu.

Comments

comments

11 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Daca cetatenii care circula des pe aceste drumuri nu sesizeaza neregulile la primarie cat sunt inca mici si asteapta sa isi taie cauciucurile, ne meritam soarta. Primaria doarme linistita sub scuzele ca nu au destul personal, salarii mici, etc iar legea nu e nici ea prea dura pentru astfel de pagube. Inteleg ca nu au destul personal pentru teren dar se poate face un site/dispecerat unde cetateanul sa poata raporta usor unde e o problema de genul asta. Si desigur ar trebui sa existe si un termen limita pentru remedierea problemei, altfel e tot apa de ploaie. In alte tari exista asa un sistem iar primaria e pasibila de despagubiri foarte mari daca nu remediaza in termenul respectiv problema

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   uiti in ce tara se intampla treburile astea…..au mai fost sesizari referitoare la lipsa parapeti si dupa accidente grave au inceputi niste anchete…si deocamdata atat

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cristi

  CITEZ: “Pentru rezolvarea cu cât mai multă operativitate a acestor situații, așteptăm sesizările din partea cetățenilor pe adresa reparatii.strazi@sibiu.ro sau pe WhatsApp, pe numărul de telefon 0732.810.940, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.”

  Vedeti? Trebuie numa sa cautati… si gasiti :) nu mai acuzati prima data… hai sa punem si noi umarul… cu noi incepe schimbarea, ati uitat deja???

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Anonymus

   si ai incercat tu sa sesizezi o groapa sa vezi daca chiar este adevarat era trecut in acel anunt? Eu am anuntat de luni bune pe e-mail, pe sms si pe whatsapp si nu s-a intamplat nimic, strada respectiva a ramas la fel cu gropile pe care le are desi ar trebui sa fie doar asfaltata ca are beton pe ea (strada de pe lateralul azilului de batrani Wolf de pe strada pedagogilor… este si o strada foarte circulata.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   e-manuela

   Buna! Nenea, ai dreptate….parțial. Da, gropile au apărut din cauza proștilor care merg la vot! Altfel, le astupau ceilalti…”desteptii” cei pe care i-ati votat voi, cu amândouă mâinile….Dar, dupa cum vezi, eu am dreptate….

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ionut Vl

  An sfarsit cineva sesizeaza ca ne rupem masinile bune calitative din germania an gropile din sibiu! poate va lua cineva atitudine din autoritatii ca decat din presa aflam!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Csobanel Sighianu

  Bre, nu mai lasati gropi in carosabil ca “investitorii” de la Sud își rup averea agonisita prin munca parintilor pe următoarele zece recolte!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact