Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Primăria amenajează o nouă parcare în Valea Aurie. Estimări: 11.000 de lei, locul de parcare

Primăria amenajează o nouă parcare în Valea Aurie. Estimări: 11.000 de lei, locul de parcare

Pe un teren de aproape 3.000 de mp, a cărui situație juridică nu era reglementată, administrația locală intenționează să amenajeze o nouă parcare, cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri.

Terenul pe care va fi amenajată parcarea este situat pe strada Sibiel, vizavi de Școala gen. nr. 25, fiind nefolosit. Studiul de fezabilitate întocmit pentru amenajarea unei parcări pe cei 2.875 de mp ai terenului de aici prevede că investiția ar costa cel mult 1,1 milioane de lei, cu tot cu TVA (suma exactă urmează a fi stabilită în urma licitației pentru încredințarea proiectării și a execuției). „Pe aceasta va fi amenajată parcarea pe o suprafață de aproximativ 1400 de metri pătrați, vor fi reamenajate carosabilul și trotuarele, vor fi create și mici zone verzi, dar și iluminatul public necesar. Proiectul tehnic va indica numărul exact de locuri de parcare, dar la nivelul primelor studii se estimează că vor fi puse la dispoziția locuitorilor aproximativ 100 de locuri“, se arată într-un comunicat de presă remis redacției Turnul Sfatului de reprezentanții Primăriei.

parcare valea aurie

Indicatorii tehnico-economici ai investiției vor fi supuși dezbaterii Consiliului local în ședința programată joi. Executivul local estimează că lucrările vor începe anul viitor. “Cartierul Valea Aurie se află în plin proces de modernizare. Efectuăm ultimele lucrări de reparații capitale ale străzilor, aleilor și parcărilor. Proiectul de amenajare a acestei parcări este unul binevenit, mai ales pentru că este situat lângă școală și într-o zonă de blocuri, unde solicitarea pentru astfel de spații este mare”, declară Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, conform comunicatului redactat de reprezentanții administrației locale.

Foto: Google Maps

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

...

Acum 6 ani

oare la o parcare etajata s-au gandit sau nu le mai ramane excedent bugetar? sau o parcare etajata n-o faci in 1-2 luni sa le arunci praf in ochi oamenilor ca ce mare branza ai facut tu. si iluminatul va fi tot cu lampase cu vapori de sodiu? prevad un mare kkt. cu o parcare de 100 de locuri n-ai prea rezolvat nimic.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Este o miscare in directia corecta, spatiul respectiv fusese distrus pur si simplu prin decizia incredibila de a face acolo langa scoala o piata alimentara. Cine a luat decizi respectiva si cati bani s-au pierdut prin turnarea betoanelor? O decizie similara ar putea salva spatiul ocupat pe Maramuresului, langa Vointa de ciudatenia aia care se voia tot o piata si care evident nu a folosit nimanui. Pardon, cu exceptia celor ce au receptionat platile de la primarie. Si acolo s-ar putea face locuri de parcare si s-ar putea reconfigura intersectia cu Carlova cu un eventual giratoriu si cu largirea benzii de intrare pe Carlova.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

parcare etajata in zona,o idee buna,locul de parcare la 11 mii de lei/an(2200eur)cam scump raportat la salarul mediu,propun max 5000 ron pe an/plata lunara/loc asigurat! pentru maramuresului-idem-la 5000 ron/an toti sibienii sint egali indifirent de zona in care stau primaria sa faca si iluminat,camere video,etc pentru ca isi vor scoate banii,da nu-i gindire pe termen mediu si lung gindeste cineva in primaria asta?
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

:))) Ahahaaha; Cu 5000 de RON iti cumperi anual o masinuta
Raspunde

gigi

Acum 6 ani

da' tu gandesti?
Raspunde

grim

Acum 6 ani

peste tot o parcare subterana costa cam la fel sa o construiesti. diferente mici. eu as opta pentru asa ceva pana in 35-40 eur / luna daca ofera servicii complete si asigurare
Raspunde

Gyuntar dela Ooy

Acum 6 ani

No-ape, mai ghini ar amenaja una-n buricu' târgului, sa vie totz mârlanii sa-shi expuie bruma lor de agonisala, sperând ca va muri car'va de ciuda!..
Raspunde

...

Acum 6 ani

Am vazut intr-un oras mare din vest o parcare subterana facuta chiar sub piata mare a orasului, nu mi se pare deloc o idee de aruncat. Singura problema la noi este ca avem caile de acces catre centru cam inguste. Dar daca parcarea subterana ar avea multe locuri, s-ar putea desfiinta mai multe locuri de parcare de pe strazile adiacente pietei mari si astfel ar fi si mai usor de circulat pe ele. S-ar putea largi si trotuarele cu prilejul asta. Nu mi se pare o idee de aruncat, cum ziceam.
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

in zona in care traiesc (germania) platesc acei posesori Auto pentru chiria unui loc de parcare intre 30 und 40€/lunar. Vorbim aici de nivel de munca/trai german. Pt RO, la nivel al judetului SB as merge pe ideea deja plasata aici de 10€/Luna. Banii din chirii sa fie directionati spre investitti identice. Ideal ar fi o parcare supraetajata pt a putea acoperi un necesar dublu/triplu pe aceeasi suprafata. Sus pe platforma s-ar putea realiza cu un minim invest si 1-2 terenuri de minifotbal/baschet/bambilici :) Ma intreb daca in cadrul acelui studiu tehnic s-a facut si o analiza a necesarului in zona (cati cetateni au nevoie de un loc de parcare). De asemenea ar fi interesant de aflat ce latime au locurile de parcare. Exemplu german (nici aici nu merge treaba ca pe roate) → in anumite orase s-au folosit sabloane de marcat al locurilor de parcare, dupa latimea masinilor aflate in circulatie in anii 70-80. Ei bine de atunci masinile s-au latit astfel ca la la oglinda la oglinda masoara >1,80m. Daca nu se tine cont si de parcul de masini existent in SB, s-ar putea sa se marcheze locurile cam inguste, ducand la avarierea masinilor (cand se parcheaza, cand se deschid usile etc). Faptul ca sa betooneza/asfalteaza o zona, ar trebui mers mana in mana si pe renaturare (plantare de copaci etc) pt a da locuitorilor din zona ceva verde inapoi.
Raspunde

...

Acum 6 ani

pentru cei de la primarie nu conteaza cate locuri de parcare trebuie. pentru ei conteaza ca au bifat o mare "realizare" care va fi subiectul unor stiri pentru cateva zile. plus ca cineva va lua "caimacul" pentru aceasta afacere.
Raspunde

Vecinul parcarii

Acum 6 ani

Cred ca comentati aici doar asa....sa va aflati in treabă. SF-urile primăriei....povesti, promisiuni !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus