Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Senator de Sibiu, vizitat de urs

Senator de Sibiu, vizitat de urs

Gospodăriile din Fântânele sunt vizitate din ce în ce mai des de urși, de acești musafiri nu a scăpat nici senatorul PNL de Sibiu, Mircea Cazan. Casa acestuia de vacanță din Fântânele a primit în ultimele săptămâni vizita constantă a urșilor. ”Nu mai e o întâmplare. Aseară am fost acolo cu niște prieteni, iar dimineața se putea vedea pe unde a intrat în gospodărie și pe unde a ieșit. La intrare a săpat o groapă pe sub gardul de plasă, iar la ieșire l-a sărit”, a povestit senatorul pentru Turnul Sfatului. Fântânele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, este o localitate componentă a orașului Săliște.

IMG_5006

În ultima vreme tot mai mulți urși au fost observați la marginea Sibiului și primul gând au tuturor este să nu se repete povestea cu ursul împușcat după ce a fost hăituit prin oraș. Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu a înregistrat zeci de cazuri în care oamenii au intrat în contact cu urșii sau au existat pagube. În 2017 s-a cerut, în mai multe rânduri, aprobare de la București pentru a fi împușcate exemplare de urs cu potențial periculos.

În urmă cu două săptămâni, în timpul unei partide de vânătoare privată desfășurată în zona Pădurea Dumbrava-Rășinari, participanții au putut observa nu mai puțin de nouă urși. La câțiva kilometri de oraș. Printre exemplarele observate se numără și două femele însoțite de pui, o întâlnire cu acestea fiind foarte periculoasă pentru om.

Vânătorii care au văzut animalele spun că niciodată nu li s-a întâmplat să ia contact cu atât de mulți urși într-o singură partidă. Temându-se de potențialul pericol, aceștia au depus în cursul zilei de luni o sesizare la Consiliul Județean.

La nivel central, asociațiile de vânătoare pun presiune pe Ministerul Mediului pentru deblocarea ordinelor care dă posibilitatea uciderii urșilor. Pe de altă parte, asociațiile de protecție a animalelor susțin că urșii sunt ademeniți voit în localități cu hrană pentru a pune presiune pe administrație în emiterea avizelor de împușcare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

cronica unei morti anuntate

Acum 6 ani

Ups! Iata ca ursii nu fac diferente politice! Sa intelegm ca tot spectrul politic vanatoresc este pus pe impuscat animale si acum isi fac, anticipat, campanie de marketing? Ia sa vada ei de legislatie si sa nu mai taie paduri, sa nu mai lase enduristii prin paduri si nici contructii in medii naturale, sa vezi atunci cum isi gaseste ursul singur barlogul.....si sta linistit in mediul sau natural!
Raspunde

///

Acum 6 ani

Da-i la deal ca ursu vine Da-i la deal, da-i la deal! si ma ia de langa tine!
Raspunde

Raspandache

Acum 6 ani

Cazanul ăla are cumva ca pasiune trasu’ cu pușca? Sau ăsta e lobby în favoarea prietenilor vânători? Își trage viloaie în pădure și acum se plânge că e vecin cu ursu’. Ce să zici, un cazan de politician.
Raspunde

revoltatu'

Acum 6 ani

si n-o fugit cazanu cu ursu, cu nea guru si turcana?
Raspunde

geo

Acum 6 ani

Mancate-ar ursu de boiler.....
Raspunde

Bucur

Acum 6 ani

Ce inseamna publicitate ieftina, si voi de la ziar repede publicati tampenile idotului. Poate va contacteaza si cand vorbeste prin parlament sau cand are vrei intiativa legislativa....
Raspunde

Ursul

Acum 6 ani

Asta e încă un articol pe pile, ca acum 2 zile, iar cu urșii. Aveți o obsesie d-lor de la turnulsfatului.ro! Fiți realiști și nepartinitori! Tribuna e un ziar prieten cu vânătorii criminali, nu trebuie să fiți și voi! Ieri erau în dumbrava rășinari, azi în fântânele (culmea lână pădure nu? Ce naiba cauta acolo??) mâine o sa fie la Mall parca văd. Și dacă nu e mâine poate poimâine, eu nu m-as mira având în vedere obsesia patologica a vânătorilor iubitori de sânge de a măcelări amărâții de ursi. terminați odată cu vărsarea de sânge! E gata, nu se mai vânează ursul, obisnuiti-va cu ideea asta.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

mosu

Acum 6 ani

Bai postangiilor, asta-i treaba serioasa ! Nu stiu cum ati reactiona aflandu-va cu ursu-n fata ! Nu mai inventati ca sunt hraniti pentru a fi atrasi in zonele populate. Le-a fost stricat habitatul, au fost prea protejati de lege si mai bine se platesc despagubiri, decat sa fie impuscati cei care e clar s-au invatat sa intre in gospodarii. Masura e simpla si trebuie luata degraba- impuscarea acestora invatati sa atace asezarile umane.
Raspunde

///

Acum 6 ani

Mosule, ai grija ;la exprimare, c-altfel vorbesc cu ursu sa-ti viziteze dospodaria!
Raspunde

chivuta din teleorman

Acum 6 ani

O fi vrut sa-l intrebe de activitatea de parlamentar din aceasta sesiune... sau cu cine sa voteze la alegerile viitoare
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus