Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Atualizare | Atac armat la New York: opt morţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în trecători şi apoi a deschis focul

Atualizare | Atac armat la New York: opt morţi, după ce un bărbat a intrat cu maşina în trecători şi apoi a deschis focul

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite, într-un atac produs marţi după-amiază în zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală.

Autorul atacului din New York ar fi lăsat în vehiculul pe care l-a folosit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit unor surse  CNN, citat de Mediafax.

Autorul atacului din New York este un bărbat în vârstă de 29 de ani originar din Uzbekistan, care a ajuns în Statele Unite în anul 2010, potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de către agenţia The Associated Press.

Suspectul ar avea un document de identitate cu numele Sayfullo Saipov şi adresa de domiciliu în oraşul Tampa, statul Florida. Anchetatorii analizează şi o posibilă legătură a bărbatului cu anumite persoane din statul New Jersey, unde ar fi locuit, potrivit aceloraşi surse.

Atacatorul a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti şi a fost transportat la spital, urmând a fi operat, dar se află în stare stabilă.

NEW YORK, USA - OCTOBER 31 : Security forces cordon off the area after a man reportedly drove a pick up truck along a bike lane near the West Side Highway in New York City on October 31, 2017. Eight people were reportedly killed in the incident, at least 12 were injured. Mohammed Elshamy / Anadolu Agency Mohammed Elshamy / Anadolu Agency

Cetăţeni argentinieni şi belgieni, printre victimele atacului din New York

Cetăţeni argentinieni şi belgieni se află printre persoanele ucise în urma atacului din metropola americană New York, au anunţat miercuri ministerele de Externe din Argentina şi Belgia, relatează site-ul televiziunii CNN.

Ministerul argentinian de Externe nu a precizat despre câte victime este vorba.

"Ministerul Afacerilor Externe regretă să informeze că printre victimele atacului din New York se află cetăţeni din Argentina. În acest moment, consulatul din New York colaborează cu autorităţile locale pentru a identifica victimele. Guvernul Argentinei este profund întristat de moartea compatrioţilor noştri şi sprijină familiile şi prietenii victimelor. Argentina reafirmă condamnarea actelor teroriste şi a violenţei în toate manifestările sale şi reiterează necesitatea de a lupta împotriva acestor acţiuni", se arată într-un comunicat al diplomaţiei de la Buenos Aires.

Ulterior, ministerul de Externe a confirmat numele celor cinci cetăţeni argentinieni care au fost ucişi în New York.

Vicepremierul Belgiei şi ministru de Externe, Didier Reynders, a confirmat că un cetăţean belgian a decedat în urma atacului din Manhattan.

"Sunt profund întristat să anunţ o victimă belgiană în Manhattan. Îmi exprim condoleanţele către familia şi prietenii acesteia", a precizat Reynders.

dz04MDAmaGFzaD02OTM4YWY1M2RjZTU3ZGRmZDllM2VlYjQ0MzAyMWZjZA==.thumb

Știre inițială. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte opt rănite, într-un atac armat produs marţi după-amiază în apropierea unui liceu din zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală. Poliţia din New York a confirmat incidentul, precizând că presupusul autor al atacului a fost reţinut, transmite Mediafax.

"O persoană este în detenţie. Nu există suspecţi în libertate. Toate informaţiile sunt preliminare, investigaţia continuă", a comunicat Poliţia, precizând că incidentele au avut loc în zonele Chambers / Greenwich / West.

Conform unor martori, un bărbat a lovit cu maşina cel puţin patru persoane, pe o pistă de biciclete situată în apropierea Râului Hudson, în Manhattan. După atacul cu vehicul, șoferul a deschis apoi focul la întâmplare. înainte de a fi reţinut.

Atenție, imagini cu impact emoțional

Individul a tras cel puţin 15 focuri de armă.

Bilanţul preliminar al incidentelor este de cel puţin patru morţi şi opt răniţi.

DNfVHNyXkAIeBhs

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus