Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

PSD caută teren pentru noul spital județean. Președinta CJ Sibiu: „Nu are rost să căutăm altul. S-au pierdut zece ani până acum“

PSD caută teren pentru noul spital județean. Președinta CJ Sibiu: „Nu are rost să căutăm altul. S-au pierdut zece ani până acum“

După ce premierul Mihai Tudose a declarat că Guvernul va finanța construirea unui nou spital județean la Sibiu, social-democrații sibieni au anunțat că sunt în căutarea unui teren pentru această investiție. Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, arată că terenul există deja.

Anunțul făcut de premierul României marți seara a fost detaliat de reprezentanții PSD Sibiu în cursul zilei de miercuri. „Strategia este de a aborda factorii locali de decizie - CJ, Primăria, Instituția Prefectului - pentru ca de la nivel județean să se vină către Guvern cu o propunere concretă privind pașii care trebuie îndepliniți în continuare pentru acest spital clinic județean nou“, a anunțat Cătălin Stanciu, președintele organizației municipale de partid.

Primii pași, în viziunea lui Bogdan Trif, președintele organizației județene a PSD Sibiu, sunt de a identifica un nou teren pentru o astfel de investiție. Asta chiar dacă, la finele anului trecut, Guvernul României a transferat în proprietatea județului Sibiu o suprafață de 20 de ha de teren, pe care să fie ridicat un nou spital județean. Terenul cerut și primit de CJ Sibiu este situat pe Calea Șurii Mici, dar în viziunea social-democraților are o problemă: cea de proprietate, fapt care ar împiedica alocarea de fonduri guvernamentale. „În primul rând trebuie să avem terenul pe care să construiești. Terenul există, dar este la CJ. Investiția va fi pe fonduri guvernamentale, deci nu prin Consiliul Județean. Urmează să avem discuții, poate cei de la Sănătate publică vor spune că terenul nu se pretează pentru dimensiunile spitalului, sunt o mulțime de lucruri care trebuie luate în calcul. Important e să se și preteze din punct de vedere al normelor și standardelor actuale. Fără doar și poate trebuie să stăm cu liberalii și cu Forumul la discuții, avem promisiunea premierului“, a declarat Bogdan Trif. El nu s-a arătat mulțumit de pașii făcuți până acum de CJ Sibiu în proiectul unui nou spital, dar spune că nu vrea să intre în polemici. ”Cel mai important e că a venit premierul și președintele partidului de guvernământ care au anunțat împreună, la Sibiu, că se va finanța spitalul. Noi avem responsabilitatea să depunem proiectul în regim de urgență. Nu e o declarație doar politică. Cât timp vine din partea premierului, este un angajament. Premierul a fost la fața locului și a afirmat cu subiect și predicat că «Sibiul va avea un spital nou». Deja asta nu mai este o declarație politică“, a mai spus Trif.

Cîmpean: ”Nu are rost să căutăm un alt teren”

Daniela Cîmpean, președinta liberală a CJ Sibiu, spune că până acum nu a avut niciun semnal despre faptul că Executivul ar avea în intenție să finanțeze construirea unui spital județean la Sibiu. „Pe căi neoficiale, prin parlamentarii PNL, a fost tatonat Ministerul Sănătății, iar reprezentanții acestuia au fost întrebați dacă ar susține financiar o astfel de investiție. De fiecare dată s-a spus că nu există fonduri pentru a susține proiectul unui nou spital județean, deoarece există proiectul spitalelor regionale, între care cel de la Sibiu nu intră. Prin urmare, nici nu ne-am mai gândit să facem un demers scris. Ne-am asumat împreună cu Primăria că vrem să facem spitalul județean, dar nu a mai existat nicio discuție referitoare la susținea financiară de la Guvern”, spune Daniela Cîmpean.

Finanțarea guvernamentală ar fi, însă, binevenită, arată președinta CJ Sibiu, care mai spune că nu există niciun impediment în realizarea noului spital din bani guvernamentali pe cele 20 de ha de teren deja identificate. „Avem soluția juridică și legală pentru ca Guvernul, respectiv Ministerul Sănătății, să poată investi într-un nou spital pe un teren care este în proprietatea județului Sibiu. Spre exemplu, prin Programul național de dezvoltare locală s-au promis bani guvernamentali pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Secției de neurologie din cadrul Spitalului județean Sibiu. Proprietatea este a județului Sibiu, iar banii sunt guvernamentali. Nu are rost să mai căutăm acum un alt teren, pentru că cel identificat acum este foarte bine poziționat, aproape de autostradă, cu mai multe căi de acces. Nu există nici un motiv pentru a muta locul și pentru a pierde timp. S-au pierdut zece ani până acum pentru a identifica un teren“, mai afirmă Daniela Cîmpean.

Ea mai arată că este dispusă să și retragă autoritățile locale din proiectul noului spital județean, dacă are certitudini. „Interesul meu ca și conducător de administrație locală este ca acel spital să se facă, indiferent cine îl face. Dar cu chestiuni asumate clar, pe termene și surse de finanțare. În scris, nu pe declarații date în conferință de presă. Niciodată nu mă voi opune unei finanțări în folosul sibienilor, din contră“, a mai spus Daniela Cîmpean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

https://www.youtube.com/watch?v=Q4uIdPOpen8
Raspunde

DC

Acum 6 ani

Paiata nr. 2....dupa Turcan !
Raspunde

PaceFacatorul de la Varsovia

Acum 6 ani

10 ani = 1 an Bottesch(FDGR+PNL)+4 ani Bottesch(FDGR+PNL)+4 ani Cindrea(PSD+PNL)+1an Campeanu(PNL+FDGR).Extrageti numitorul comun !
Raspunde

...

Acum 6 ani

aha...si acum vrea sa fie psd numitorul comun.....toate lucrurile din tara asta se fac asa: un partid incepe ceva si celelalte se opun, se schimba partidul de la putere, se cauta o cu totul alta solutie, nimic pana atunci n-a fost bine...si tot asa...care-i numitorul comun care are de suferit din cauza orgoliilor unor cretini?
Raspunde

Mhircia

Acum 6 ani

Măcar Raluca arată bine....asta te sperie :/
Raspunde

zzz

Acum 6 ani

Bogdan trif, mare om, mare limba. manati maaaaiii
Raspunde

kokos

Acum 6 ani

Ce se mai bat cu pumnul in piept pesedistii:noi facem spitalul , nu Consiliul Judetean ne-au promis noua premierul si dracnea , deci sigur asa va fi!Terenul ala nu e bun , ca l-au obtinut penelistii , lasa ca gasim noi altul mai bun si mai frumos! Hai sictir ba pesedistilor!
Raspunde

ToTo

Acum 6 ani

Zece ani de acum înainte, nu se va întâmpla mare lucru. În ritmul cu care se fac astfel de investiții nu cred ca o sa avem alt spital funcțional mai devreme de 15-20 de ani. Vezi exemplu tribunalului, care e un mizilic fata de ceea ce înseamnă un spital. Relax deci, probabil doamna Campian o.sa fie printre primii pacienți ai secției de Geriatrie.
Raspunde

ALDE SI PSD NE FERICESC ZILELE

Acum 6 ani

PSD e numele, iubire de patrie prenumele!
Raspunde

...

Acum 6 ani

sa te iubeasca psd-ul in c.ur
Raspunde

Anonymus

Acum 6 ani

pai probabil ca terenul nu este bun pentru ca trebuie cautat un teren in zona care sa apartina cuiva de la PSD sau din acolitii celor din PSD ca doar banii statului se sifoneaza in partid nu in exteriorul acestuia si deci profitul trebuie sa vina la cineva care a cotizat in partid la alegeri si trebuie sa isi recupereze banii inzecit... Asta este mafie, pe fata chiar...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus