Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Tudose: Transferul contribuțiilor către angajat se va face prin ordonanță de urgență, în ședința de Guvern de miercuri

Tudose: Transferul contribuțiilor către angajat se va face prin ordonanță de urgență, în ședința de Guvern de miercuri

Premierul Mihai Tudose a declarat marți că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanță de urgență, în ședința de Guvern de miercuri.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă vor fi trecute contribuțiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns: "Da". Întrebat, de asemenea, dacă acest transfer se va face prin ordonanță de urgență premierul a răspuns: "Da, prin ordonanță". El a adăugat că ședința de Guvern va fi miercuri, transmite Agerpres.

Guvernul va acoperi scăderea de venituri la bugetul primăriilor, cauzată de modificările Codului fiscal. Anunțul a fost făcut de primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță, după o întâlnire a reprezentanților edililor cu premierul.

„Am plecat de la o concluzie realistă, că datorită scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% ne afectează bugetele locale. Am convenit că o să avem măsuri în compensare: anul viitor, 2018, nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 și că se va umbla inclusiv la cotă, de la 41,75% va trece la 43%”, a spus Robert Negoiță, citat de digi24.ro. Compensările vor veni de la Guvern, a precizat edilul.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, la rândul său, după întâlnirea de astăzi, că edilii au cerut creșterea cotei din impozitul pe venit care rămâne la bugetele locale la 60%, de la 41,75%, dar că Guvernul a venit cu sume care să compenseze scăderea veniturilor, pornind de la 750 de lei pentru fiecare locuitor în cazul municipiilor și coborând la un total de 5.000 de lei în cazul comunelor.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Silvian Somfalean

Acum 6 ani

Este cea mai buna masura luata vreodata de vreun guvern, menita sa apere averea romanilor impotriva atacurilor strainilor, care vor doar sa castige si sa ne lase in saracie! Bravo, dle Tudose!
Raspunde

Tengureanu

Acum 6 ani

Totusi nu cred ca esti atat de redus.... Eu cred ca te faci, esti ilegal de tampit!!
Raspunde

mihai

Acum 6 ani

Somfaleneeee, SUNA-TI MEDICUL, URGENT!!! Trebuie sa-ti schimbe tratamentul pentru ca pastilele pe care le iei acum doar iti agraveaza sanatatea mintala.
Raspunde

Grigore MANEA

Acum 6 ani

Amice, esti idiot pe viata!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus