X
primaria sibiu (2)

Variantele (lipsă) pentru noul primar al Sibiului

În situația în care tot mai mulți sibieni sunt nemulțumiți de actuala administrație a orașului, Turnul Sfatului a întrebat liderii politici locali dacă au o variantă mai bună. În eventualitatea alegerilor din 2020.

PNL – avem parteneriat cu FDGR

Președinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, susține că nu se ia în acest moment în calcul un plan politic pentru alegerile locale. Iar momentul în care se va decide un candidat în cadrul organizației și se va începe planul pentru alegerile locale, ideea va fi discutată cu liderii FDGR. Și asta, pentru că în județ, între liberali și FDGR există un protocol de colaborare care funcționează foarte bine. ”La nivel de Consiliu Județean Sibiu și Primăria Sibiu suntem într-o alianță cu FDGR, iar strategia noastră va fi făcută publică în momentul în care stabilim în interiorul alianței, când își prezintă fiecare partid proiectul de viitor”, susține Raluca Turcan.

Liderul PNL Sibiu spune că liberalii vor rămâne loiali FDGR până la viitoarele alegeri. ”Interesul FDGR este foarte important pentru noi, așa cum și interesul PNL este important pentru FDGR, pentru că eu cred că soliditatea acestei alianțe la nivel de județ ține de loialitatea părților implicate. Eu sunt un om extrem de loial și un partener de credință al celor cu care în momentul de față e condus județul și municipiul Sibiu. (…) Un parteneriat se bazează și pe o așteptare și pe o necesitate reciprocă. Nu există varianta ca PNL să nu aibă candidat la Primăria Sibiu”, a mai spus Raluca Turcan.

O variantă pentru PNL Sibiu este actualul viceprimar, Răzvan Pop, însă imaginea sa politică și administrativă este în pusă în strânsă legătură cu Astrid Fodor și FDGR. În sensul în care îi va fi foarte greu să creeze un mesaj de campanie cu lucruri care trebuie realizate în oraș, pentru că se va naște întrebarea: ”de ce nu ați făcut, ați fost viceprimar?” Alte variante care pot fi luate în calucl de către liberali sunt Vlad Vasiu ori Virgil Popa.

razvan pop CL consiliu local 2016 (34)

PSD – nu luăm în analiză

Social-democrații sibieni susțin că nu s-a luat încă în discuție nicio analiză pentru alegerile locale. Aceasta se va realiza în perioada următoare, acum liderii PSD Sibiu fiind ocupați cu alte probleme. ”Nu este deocamdată în atenția noastră o strategie pentru alegerile locale”, a anunțat președintele interimar al PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Mutarea consilierului local Claudia Mery Sîmtion în funcția de inspector școlar general i-a făcut pe mulți să se gândească mai departe și să vadă aici o posibilă mutare în viitor a social-democraților. Era văzut ca posibil candidat PSD la alegerile locale. ”Nu e absolut deloc adevărat. Doamna Sîmtion este deocamdată inspector școlar general – interimar și atât. Nu am luat în calcul altceva. Iar cine face astfel de supoziții e clar că nu vrea binele PSD Sibiu”, a mai spus Bogdan Trif.

claudia Mery Simtion (4)

Social-democrații pot merge însă la alegerile locale pe ”modelul Sitterli”. Așa cum anul trecut candidat la funcția de primar a fost ales prefectul Sibiului, tot așa social-democrații pot apela la subprefectul Horațiu Marin.

 

USR – Sibiul a stagnat

Președintele USR, Dan Barna, spune că partidul pe care îl conduce se află în opoziție în toate orașele, inclusiv în Sibiu. Și deși recunoaște că în Sibiu lucrurile nu se întâmplă așa cum și-ar dori, USR Sibiu nu are o alternativă la actuala conducere a Primăriei Sibiu. ”Sibiul este un oraș frumos, dar care a stagnat în ultima perioadă. A plecat pe un elan de dezvoltare, dar în ultimii doi, trei ani lucrurile au stagnat. Poate fi și o consecință cu plecarea președintelui Klaus Iohannis, pentru că el poate avea o  tracțiune mai mare în întâmplarea lucrărilor, ca să zic așa. Sunt multe proiecte pe care comunitatea le așteaptă să se întâmplă în Sibiu”, spune Dan Barna.

barna-usr-11

Întrebat într-o emisiune Turnul Sfatului TV dacă s-a gândit să candideze chiar el pentru funcția de edil al municipiului, Barna a răspuns evaziv. ”Nu se poate vorbi acum de o candidatură”, s-a limitat să spună liderul USR. O altă variantă pentru USR-iști este liderul organizației județene, Raluca Amariei.

 

FDGR – Wiegand Fleischer sau… Astrid Fodor

Pe surse, până acum câteva săptămâni, se știa că Wiegand Fleischer va fi viitorul candidat al FDGR pentru șefia Consiliului Județean. Întrebat cu ceva timp în urmă de Turnul Sfatului despre această ipoteză, Fleischer a răspuns: ”Marele avantaj este că atunci când activezi în cadrul Consiliului Județean deci te ocupi de activitățile curente, le cunoști mult mai bine și perspectiva lucrurilor se schimbă puțin decât situația în care ai fost consilier județean. Este și aceasta opțiune, dar sigur că așa cum s-a întâmplat și pentru funcția de vicepreședinte, acest lucru va fi decis de către colegii mei din conducerea FDGR”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu”, a spus vicepreședintele CJ Sibiu. Apoi, numele lui a fost luat în calcul, tot pe surse, pentru Primăria Sibiu, știut fiind faptul că actualul primar, Astrid Fodor, a luat decizia de a candida foarte târziu, în apropierea alegerilor locale. Indecizia actualului primar de a candida în 2016 dădea ca sigură refuzul acesteia de a mai candida din nou în 2020. Cu toate acestea, surse apropiate FDGR spun că este foarte posibil ca Astrid Fodor să candideze din nou, după experiența acumulată în primii patru ani de mandat.

astrid fodor

Ce a fost în 2016

Pentru Primăria Sibiu au votat 48.922 sibieni, iar dintre aceștia 27.948 (57,13%) au încredințat votul candidatului FDGR Astrid Fodor. Ovidiu Sitterli, candidatul PSD a obținut aproape dublul voturilor primite de Răzvan Pop, candidatul PNL, 9.202 voturi, față de 5.339, cât a luat candidatul PNL (18,81% față de 10,91%). În urma lor s-a clasat candidatul independent Ana Alexandrina Matei, care a obținut 1565 voturi (3,20%). Candidatul PMP, Ioan Gligor a obținut 1348 voturi, Ioan Zară, candidat independent a obținut 982 voturi, Marius Popescu, reprezentantul ALDE a obținut 719 voturi, candidatul UNPR, Daniel Galan a fost votat de 463 sibieni, candidatul PU, Ovidiu Zeicu a obținut 399 voturi, în timp ce Lucian Gabriel Pițu, reprezentantul PSRO, a fost votat de 328 sibieni.

Pentru Consiliul Local, FDGR a obținut 22.664 voturi (46,54%), însă va avea 12 consilieri locali și va deține majoritate simplă în viitorul for al municipiului. Pe locul doi se află PSD, care a obținut în municipiul Sibiu 10.502 voturi (21,57%), iar ultimul partid care intră în Consiliul Local Sibiu este PNL, care a luat 8.594 voturi (17,65%). PMP este partidul care s-a situat pe poziția a patra, însă cu 1706 voturi nu va intra în noul Consiliu Local.

 

Ce nu a realizat până acum Astrid Fodor

Din evaluarea făcută de noi, Primăria Sibiu a rămas restantă la capitolul cultură și sport, dezvoltare economică, dar și infrastructură.

 

Fără zonă metropolitană

Candidatul Astrid Fodor promitea în urmă cu un an ”posibilități legale de a acorda facilități fiscale persoanelor juridice prin proiecte de «ajutor minimis». De asemenea se dorea crearea unui parc industrial pentru industria de software. ”Va fi un proiect important pe linia dezvoltării economice a municipiului, implicit a zonei metropolitane”, scria în program, Astrid Fodor. Nici Zona Metropolitană nu a făcut pași importanți.

 

 Fără CSM

Capitolul cultură și sport nu cuprindea în programul electoral decât două puncte: regândirea proiectelor cuprinse în agenda culturală a orașului și crearea unui club sportiv al municipiului Sibiu. Niciunul nu a fost dus la îndeplinire după primul an de mandat.

 ANL-uri, piste pentru biciclete, dealul Gușterița, complex de agrement și sport…

Pe lângă acestea, s-a promis construcția de blocuri de locuințe ANL și demararea construcției de blocuri de locuințe sociale, identificarea unei noi zone în Sibiu care îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi parcelată şi pusă la dispoziţia tinerilor pentru construcţia de case, construcția unui complex de agrement și sport, construcția de noi piste de biciclete și punerea în valoare a ”potențialului turistic natural al municipiului, cum ar fi Râul Cibin, Pădurea Dumbrava sau Dealul Gușterița”.

 

PLATFORMA-PROGRAM A CANDIDATULUI FDGR, ASTRID-CORA FODOR, LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI SIBIU

 

PRINCIPII GENERALE

 

Voi implementa o administrație transparentă și deschisă, prietenoasă față de cetățean, prin formarea continuă a personalului primăriei, prin simplificarea comunicării și printr-o constantă invitație adresată sibienilor de a se implica în deciziile care privesc orașul.

Voi colabora cu toți consilierii locali pentru a implementa împreună proiecte benefice orașului și comunității.

Voi promova colaborarea interinstituțională și colaborarea administrației locale cu mediul privat și societatea civilă pentru realizarea proiectelor în beneficiul comunității.

Accesarea fondurilor europene nerambursabile va fi o prioritate a administrației locale sibiene.

PROIECTE ALE PRIMARULUI ÎN CONCORDANȚĂ CU PROGRAMUL ELECTORAL AL FDGR

 

INFRASTRUCTURA

 

Voi continua modernizarea infrastructurii rutiere a orașului, într-un ritm susținut, în toate cartierele. Reabilitarea rețelelor de utilități, a străzilor, a iluminatului public și a spațiilor de parcare va duce la o îmbunătăţire a condițiilor de locuit.

O prioritate va deveni modernizarea infrastructurii educaționale prin construcția de noi creșe, grădinițe și săli de sport, reabilitarea clădirilor existente și extinderea lor pentru ca învățământul să se desfășoare exclusiv înainte de masă.

Voi propune proiecte pentru crearea unei infrastructuri durabile pentru agrement, sport şi cultură: construcția unui complex de agrement și sport, a unui centru de conferințe și spectacole, miniparcuri și locuri de joacă în toate cartierele, cât mai multe piste speciale pentru biciclete. Voi promova proiecte pentru reabilitarea și modernizarea parcurilor și zonelor verzi, extinderea zonelor de picnic, a zonelor de promenadă (amenajarea malurilor râului Cibin din Turnișor până în Gușterița).

TRANSPORTUL ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI

 

Voi propune măsuri de îmbunătățire a circulației: fluidizarea traficului prin amenajări rutiere, crearea unor legături mai rapide între toate cartierele Sibiului, promovarea mijloacelor alternative de transport pentru un Sibiu mai puțin poluat, ținând cont de strategia de mobilitate urbană. Cu S.C. Tursib S.A. vom accesa fonduri nerambursabile pentru achiziționarea de autobuze noi printre care şi primele autobuze electrice.

Îmbunătățirea sistemului de semnalizare rutieră și adaptarea acestuia nevoilor persoanelor cu dizabilități.

ILUMINATUL PUBLIC – EFICIENȚA ENERGETICĂ

 

Voi susţine extinderea și modernizarea iluminatului public în toate parcurile şi cartierele precum şi introducerea treptată a iluminatului eco-eficient în parcurile și cartierele de locuințe din Sibiu.

Îmi doresc un Sibiu eficient energetic și în acest sens voi face demersuri pentru accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, a clădirilor aflate în administrarea Primăriei sau a serviciilor publice subordonate Consiliului Local.

Amenajarea unui parc fotovoltaic care să asigure energia necesară iluminatului public va fi o soluție pe linia utilizării energiilor alternative şi al eficientizării consumului de energie.

SALUBRITATEA

 

Îmi doresc un oraș mai curat și pentru aceasta voi pune accent pe gestionarea eficientă a deșeurilor și colectarea selectivă a acestora, prin amenajări adecvate în toate cartierele, prin instituirea unui control riguros al activității de salubrizare a orașului, dar voi încuraja și implicarea cetățenilor în menținerea curățeniei pe domeniul public.

 

DEZVOLTAREA ECONOMICĂ

 

Voi susține demersurile investitorilor care pot contribui la dezvoltarea economică şi crearea de noi locuri de muncă.

Voi căuta posibilități legale de a acorda facilități fiscale persoanelor juridice prin proiecte de „ajutor minimis”.

Crearea unui parc industrial pentru industria de software va fi un proiect important pe linia dezvoltării economice a municipiului, implicit a zonei metropolitane.

Voi face toate demersurile necesare creării Zonei Metropolitane Sibiu, pentru asigurarea unei dezvoltări integrate și durabile a orașului și a zonelor învecinate.

CULTURA ŞI SPORTUL

 

Voi iniţia recalibrarea Agendei Culturale în vederea creării unor subprograme de finanțare pentru a putea susține financiar, în mod distinct, evenimentele cu caracter socio-cultural, proiectele culturale de elită și proiectele de mare anvergură și vizibilitate.

Voi susţine mișcarea sportivă sibiană în vederea finanțării proiectelor cluburilor sportive locale prin Agenda Sport şi identificarea bazei materiale disponibile la nivelul municipiului Sibiu pentru a crea premisele înființării unui club sportiv municipal local în subordinea Consiliului Local. Clubul sportiv municipal va asigura accesul gratuit al copiilor și al juniorilor pentru practicarea a cel puțin 5 discipline sportive în cele mai bune condiții.

TURISMUL, PATRIMONIUL

Dezvoltarea turismului rămâne o prioritate pentru mine. Pentru a crea premisele creșterii numărului de vizitatori, doresc dezvoltarea infrastructurii turistice și reabilitarea obiectivelor de patrimoniu situate în zona istorică a municipiului cu scopul de a oferi posibilitatea vizitării acestora în condiții de maximă siguranță (amenajarea interioarelor turnurilor de pe Str. Cetăţii şi reabilitarea celor două turnuri din Oraşul de Jos – Pielarilor, Pulberăriei)

Voi promova proiecte de dezvoltare durabilă care își propun punerea în valoare a potențialului turistic natural al municipiului, cum ar fi Râul Cibin, Pădurea Dumbrava sau Dealul Gușterița, cu scopul de a mări arealul vizitabil și de a crea condiții de acces către acestea cu mijloace de transport eco-alternative.

Continui să susțin conservarea, restaurarea și promovarea patrimoniului cultural al municipiului Sibiu, pentru a-l integra în Sibiul de astăzi, modern și dinamic.

LOCUINȚE NOI

 

Voi susţine continuarea construcției de blocuri de locuințe ANL și demararea construcției de blocuri de locuințe sociale, ambele în cartierul Reșița.

Voi iniţia identificarea unei noi zone în Sibiu care îndeplineşte condiţiile necesare pentru a fi parcelată şi pusă la dispoziţia tinerilor pentru construcţia de case.

SĂNĂTATE

 

Amenajarea de noi cabinete medicale școlare în vederea îmbunătățirii și extinderii asistenței medicale gratuite pentru preșcolari și școlari.

Continuarea investițiilor la Spitalul Clinic de Pediatrie, în special pentru crearea de spații suplimentare, care să permită internarea părinților/tutorilor împreună cu copiii.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

48 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ...

    nu-i mostenitoarea. n-a mostenit nimic. e urmatorul primar ales dupa plecarea lui iohannis. ceea ce a “mostenit” nu reuseste sa administreze.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silvian Somfalean

  Eu sper ca sibienii sa voteze PSD, ca sa scapam de sasii vanzatori de neam si glie stramoseasca la straini si corporatii multinationale!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pentru d-na Fodor

  Lasati-ne d-na ACUM, mergeti in pensie acum daca tineti la Sibiu si sibieni!
  Altfel pana in 2020 cand va expira mandatul, orasul asta (vai de capul lui …) o sa se sufoce!
  pt ca nu faceti nimic. Primarul Sibiului e ca si inexistent!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Euu

  Sibiul sta prost de tot la infrastructura..printre blocuri inca sunt strazi de pamant iar cand ploua e namolul pana la glezne..pe dealul gusterita daca vrei sa ajungi trebuie sa ao tanc..centrul e frumos dar restul orasului lasa de dorit

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian anticomuniști

  Astia de le ridicati statui la comuniști, aici in Sibiu, oraș care nu e prieten cu dragnea ponta nastase si alti hoti ca ei, ori sunteti din partidul ciuma rosie psd si postati aici ca sa faceti impresie buna la sefii comunisti, ori stati si frecati menta pe cate un post in institutii de stat, unde ati intrat, multi dintre voi pe pile si relatii…Frecati menta cam 3-4 ore din cele 8 (câteodată 7). Si in cele 3-4 cat lucrati ceva, o faceți cu treapta 1 sau a2-a, ca va e frica de viteza :). Scarbelor ce sunteți, sper sa scapam mai repede de voi, noi astia de vrem o Romania mai civilizata, orientata spre vest (civilizatie) si nu spre est (Rusia lu tovarasu Putin). Așadar cu riscu sa ma repet, sunteti adevarate scarbe, sper sa vomitati cand va priviti in oglinda…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  cand ramai cu un excedent de 300.000.000 lei (NOI !!!!!), bani pe care ii arunci efectiv la gunoi, cred ca e de bun simt sa iti faci bagajele si sa te intorci la crosetat……
  doamna Fodor!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  Daca Iohannis prinde al doilea mandat de președinte atunci e posibil sa fie primar de la fdg in 2020, dacă nu prinde atunci vom spune ADIO FDGR la primăria Sibiu, părerea mea!

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Dumi

   Daca ar fi candidat si un rahat si era sas indiferent de contracandidati tot el iesea! Asta e mentalitatea noastra! Tot ce nu e roman/romanesc e mai bun mai de calitate!

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Cum sa menti si sa reconstruiesti vechiul stadion de pe Scoala de inot cand acolo traficul e deja blocat intreaga zi !!!! Nu cred ca doamana primar intelege ce inseamana sa vina si sa plece 10.000 oamanei dintr-un loc la aceeasi ora.
  In toata lumea civilizata stadioanele se muta in afara orasului!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Daca nici asta nu poate sa inteleaga domana Fodor……….. ce pretentii sa mai avem.

  PS. Chiar si in Mirecurea Ciuc s-a construit un stadion nou superb! Cum la noi nu se poate si ramanem cu banii necheltuiti!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   me

   Nu ca n-ar fi ok un stadion nou insa trebuie sa te gandesti la un anumit aspect: in 30 si ceva de ani in Sibiu s-au desfiintat 4 echipe de fotbal. Cat crezi ca rezista actuala echipa? Poate o sa se construiasca un stadion nou iar pe gazon …….o sa pasca vitele.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian anticomuniști

  Prin autoeducare somfanene. Stilu ala cu pus la zid, e cel pe care il practica amicii tai comunisti, la care esti sluga, tovarăși precum Kim, Putin, sau predecesorii lor. Noi astia de vrem o viata fara furturi, fara spagi, fara pile, fara praguri de 19.999, sau mariri fabuloase ale salariilor pe hartie, incercam sa va deschidem ochii si sa alegeti un viitor pt voi sau copiii, nepotii vostri. Un viitor aici in tara, un

  viitor apropiat si bun. E f simplu. Viitor cu psd nu vei avea. I-ati votat orbeste (o mare parte din cei 39% cati ne-am dus la vot, a trecut niste vreme de atunci, nu iti e clar ce au făcut pana acum si ce au de gând sa faca cat mai sunt la putere? Ciolan cum ziceti voi in politica..
  Legat de mine, din moment ce lucrez si am lucrat nu
  mai la firme sibiene, nu sunt corporatist. Dar nu m-ar deranja. Oricum sunt obisnuit si prefer munca, nu labareala de la f. multe din institutiile si posturile platite de stat (defapt tot de noi, firmele private……..). Iti cunosc comentariile, ești un comunist de frunte, nu stiu ce sanse sa fii reabilitat mai ai tu, oricum nu contează. Intr-o prima faza, pesedei comunisti, sfatu meu este:lasa polit
  ica, lasa asa zisele beneficii pe care crezi cable obtii mergand ca un slugoi la sedinte de partid, pune mai bine mana pe cate o carte, invata-ti copiii sa faca diferenta intre cinste si a fi gunoi, intre a castiga cinstit si a fura, intre a se privi cu mandrie in oglinda si nu a vomita, apoi fa un efort financiar si mergi si in tari civilizate in cate un weekend (o Viena ar fi un bun exemplu, in 3-4 zile de 1 dec de ex, poti vedea si invata multe acolo.. ). Mai sunt si alte metode de genu asta, nu ne trebe pusti sau ziduri, somfa-lene…
  Pt tine, 2 cuvinte magice, pe care daca mai esti cat de cat tânăr, ai sansa sa le inveti, ar fi CINSTEA si MUNCA!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Silvian Somfalean

   Ai zis o poezie interezanta, pe care o aud zi de zi de la sorosisti. Altceva? Ca de clisee de-astea oengiste e plina societatea tefeleilor pe ale caror creiere patineaza musca…

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    ...

    cauta pe google poze cu soros si corina cretu. cauta pe google poze cu soros si tariceanu. apoi mai vb de sorosisti. putinistule! kim-ir-sen-istule!

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibian anticomuniști

  Sorosiști? Chiar te auzi? Chiar crezi ce zici? Decât sa aberezi cu tâmpeniile unor escroci ca dragnea sau tariceanu sau altii (si bagam aici imbecili de astia de la tiate partidele de kkt ale tarisoarei noastre), manipulari ieftine si adresate in general romanasilor cu 3-4 neuroni…. mai bine daca ai copii/nepoti, uita-te la ei si pune-ti singur niste intrebari legate de viitorul lor aici in Romania, in Sibiu.
  E ok ce raspunsuri iti poti da acum, in Romania anului 2017, la aproape 3 decenii de la epoca ceausescu?

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silvian Somfalean

  Uite de asta nu va iese voua, protestatarilor “benevoli” nimic, ca dati impresia ca detineti dreptatea suprema si general valabila, ca si cand DOAR altii sunt manipulati, voi e imposibil sa fiti atinsi, fiind evident o rasa superioara! Eh, nu pareti atat de destepti, de fapt sigur nu sunteti. PSD, numele tau e victorie!!!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PaceFacatorul de la Varsovia

  Sa recapitulam:sibienii sunt tot mai nemultumiti de Administratia Locala.Desi nu a inceput,cred,campania electorala,(ş}fortele politice locale propun urmatoarele sperante(lista nefiind exhaustiva):Razvan Pop,Astrid Fodor,Wiegand Fleischer,Raluca Amariei,Virgil Popa si multi altii de care ori vom auzi in preajma alegerilor ori nu vom mai auzi deloc.Cert e doar faptul ca platforma program va fi aceeasi. PS: Dl Bratu ati omis,cu siguranta fara premeditare, capitolul ”Ce a realizat până acum Astrid Fodor”.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  GEO

  Prin aparitia zonelor de dezvoltare industrial si a noilor cartiere pentru multa populatie tanara si educata, se va produce o modificare in structura votantilor semnificativa.In principal optiunea de sluga, din educatia sibienilor bastinasi, fata de sasi va duce la aparitia unei clase politice locala fara inhibitia sibiana ca sasul e gospodar, cinstit si cu respect fata de romani ( PRINCIPII CARE S-AU DOVEDIT TOCMAI PE DOS IN ULTIMII 20 ANI).Prin urmare la urmatoarele alegeri locale vor disparea actualii politicieni din toate partidele politice si vor aparea politicieni tineri fara inhibitii cu imaginative si pregatire pentru un nou current in Sibiu.
  Doamne ajuta!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  abc

  o fost 45 de ani comunistii la putere nau realizat nimic numai blocuri au ridicat si elea vai de amar cred din toate tariile de est sunt cel mai slab construite. dar atuncia nu indrasnea nimen sa caste gura acum cum nu ai cuvine la unu la altu striga undei primarita undei politia si asa mai departe.eucred ca majoritatea acestora cu comentarile estea proaste sunt numai niste pupincurist care nu au realizat nimic in viata si numai au primit.

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dumi

  Daca ar fi candidat si un rahat si era sas indiferent de contracandidati tot el iesea! Asta e mentalitatea noastra! Tot ce nu e roman/romanesc e mai bun mai de calitate!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Ina

   Nu ai dreptate, nu e “indiferent de candidat”. FDGR a avut succes tocmai pentru ca nu a avut niciodata contracandidati puternici! Eu de exemplu nu am votat niciodata iohannis la locale dar nici nu am gasit candidatul care sa ma convinga ca intr-adevar e bun si poate face treaba.
   Nu mai spun ca ar trebui sa se faca si cunoscut inainte de alegeri, altfel daca sunt 10 candidati cvasi-necunoscuti dintre care 5 sunt buni (teoretic) dar nimeni n-a auzit de ei, nu vor face decat sa-si imparta intre ei niste amarate de procente fara sa obtina nimic.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     Ina

     Nici eu nici tu nu detinem adevarul absolut dar in momentul in care declari: “Asta e mentalitatea noastra!” tu pari a fi cel ce detine “dreptatea absoluta”.
     Nu mi se pare gresit sa spun ca nu ai dreptate din moment ce tu te referi la noi toti!

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Dumi

      Daca citesti pana la capat o sa vezi la ce m-am referit cand spun de mentalitate. Nu am spus ca e a tuturor ci a multora dintre noi. Tu nu faci parte!

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DECEBAL

  mai da ce mentalitate ?! lasati-o pe doamna sa-si faca treaba !!

  in 2020 sunt alegeri noi – deschideti ochii pe cine votati – dar fac pariu ca noul primar

  tot din FDGR vine !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact