Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Carmen Dan, Ministrul Internelor: „Polițiștii nu sunt destul de pregătiți”

Carmen Dan, Ministrul Internelor: „Polițiștii nu sunt destul de pregătiți”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a asistat astăzi la o serie de demonstrații ale mascaților SIAS din mai multe județe, care s-au pregătit în ultima perioadă la Sibiu. La finalul vizitei, ministrul a declarat că polițiștii români nu sunt încă destul de protejați sau de pregătiți.

Carmen Dan a asistat în această după-amiază la mai multe ateliere susținute de polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în curtea Centrului Chinologic de la Sibiu.

În cadrul atelierelor, instructorii au făcut demonstrații de imobilizare infractori prin intermediul polițiștilor sau de polițiști ajutați de câinii special pregătiți la Centrul Chinologic.

„Sunt mulțumită de tot ceea ce fac acești oameni dedicați aici. Este evident că nu poți să faci ce fac ei aici și să nu ai pasiune și să nu iubești animalele și mă bucur că avem echipe atât de pregătite aici. Îmi doresc să ne dezvoltăm și să continuăm pe acest parcurs pentru că merge foarte bine”, a declarat ministrul.

carmen dan

Întrebată de nivelul de pregătire al polițiștilor din întreaga țară, Carmen Dan a avut un răspuns mai puțin favorabil.

„Nu consider că polițiștii sunt îndeajuns de protejați, nu consider că sunt îndeajuns de pregătiți. Tocmai de aceea ne-ați văzut astăzi aici în acțiune și ne dorim să avem o practică unitară și să nu ni se mai reproșeze nimic dacă se poate”, a arătat Carmen Dan.

Mai multe cadre din 12 județe s-au pregătit în ultimele zile atât la Centrul Chinologic cât și la Academia Forțelor Terestre pentru a instrui mai departe alte cadre din întreaga țară.

politisti politisti carmen dan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

chivuta din teleorman

Acum 6 ani

Bine zis! Am vazut un politist burtos... Cum si-o fi trecut probele sortive?
Raspunde

...

Acum 6 ani

acuma no..respectivul practica halbere...
Raspunde

...

Acum 6 ani

au ajuns politistii sa fie evaluati de o secretara de scoala.......nu-s pregatiti sa ce? le e frica de manifestatii? oricum trimit jandarmii acolo....
Raspunde

s-a suit scroafa'n copac

Acum 6 ani

e o vorba romaneasca asta... de unde pana unde o obscura secretara din fundul olteniei e indreptatita sa faca ea astfel de evaluari... incredibil in ce hal a ajuns tara asta
Raspunde

MC.D

Acum 6 ani

..bai sergent, madam a fost scolita in cele mai inalte institutii din jud. Teleorman... asa ca ia aminte ce spui sau matur cu tine pe jos...pai se poate?...Dragnea trebuie sa conduca totul asa ca instaleaza peste tot marionete care le-a scolit in tinerete...sau majorete am vrut sa spun...hic...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus