Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Neagu face bilanțul guvernării PSD: viitorul nu sună bine!

Neagu face bilanțul guvernării PSD: viitorul nu sună bine!

”Viața se scumpește, puterea de cumpărare scade iar creșterile salariale se dovedesc a fi doar pe hârtie”, susține într-o concluzie făcută după ultimele cifre economice ale Guvernului PSD – ALDE, deputatul liberal Nicolae Neagu. ”Sectorul privat (angajați și firme) este principalul segment pus să deconteze iresponsabilitatea actualului guvern, care a suprasaturat economia bazându-se în special pe consum. Rata inflației și cursul de revenire a atins cel mai mare nivel din ultimii ani. Și prognoza nu este îmbucurătoare, leul se îndreaptă vertiginos spre pragul de 4,65 lei/euro producând o creștere considerabilă a prețului coșului zilnic al românilor, deoarece el conține multe produse de import în raport cu cele autohtone. Prețul crescut al carburanților, prin reintroducerea accizei a contribuit și el la un val de scumpiri. Locuințele sunt mai scumpe, ratele românilor cu credite în lei cresc îngrijorător. Transferul cotelor de contribuții ale asigurărilor sociale și de sănătate la angajat anulează măririle salariale ale bugetarilor. Angajatul din mediul privat va spera să nu-i fie afectat salariul net prin noua măsură fiscală, deși guvernul știa că negocierile salariale în mediul privat s-au făcut la brut și nu la net”, susține deputatul într-o declarație politică.

În opinia liberalului, anunțata mărire a pensiilor, amânată până la 1 iulie 2018 nu va compensa creșterea prețurilor la alimente, medicamente, utilități, făcându-i pe pensionari și mai vulnerabili. ”Firmele românești mici și mijlocii spun adio investițiilor viitoare și nu exclud ca unele dintre ele să-și diminueze activitatea sau  chiar să se închidă ca urmare a noilor modificări aduse codului fiscal. Investitorii străini devin tot mai sceptici fiind bulversați de aceste instabilități fiscale și nu vom ști dacă vor mai deschide sau nu noi locuri de muncă. Bugetele de investiții ale primăriilor și consiliilor județene sunt serios afectate, iar anunțatele compensări ulterioare nu au încă un cadru legal. Marile proiecte de investiții ale României, autostrăzi, spitale și școli noi, apă – canalizare și drumuri la sate par a fi uitate”, a mai spus deputatul.

Ce mai poate urma? O iarnă grea și scumpirea tarifului la electricitate și la gaze pentru ca tabloul amărăciunii populației și neputiința guvernanților să fie complet? Noi, Partidul Național Liberal spunem nu este bine, Consiliul fiscal spune nu este corect, sindicatele, patronatele, consiliile locale și județene spun nu, drumurile României dacă ar putea vorbi ar spune dar cu noi ce a-ti avut de ne-ați abandonat, însă PSD- ALDE spune DA, și fără nici un studiu de impact modifică codul fiscal. - Nicolae Neagu, deputat PNL
 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

un sibian

Acum 6 ani

viitorul cu voi cum suna? ati pus primar la deva, unul care si-a trimis soferul la un examen in locul lui...si mai si trambitati marea victorie contra pesede! Si mai era si traseist politic. Dati-mi voie sa nu doresc nici viitorul cu voi!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea Niculita, totdeauna "butoaiele goale" suna cel mai tare...
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

Auzi culmea culmilor,,Neagu face bilantul' ' cel mai n-are sarlatan pe care al huiduie toata lumea din Sibiu cel care și-a însușit Metalcarul pe nimic si apoi ka falimentat.Hot si sarlatan profesionist
Raspunde

Vecina

Acum 6 ani

In Sibiul asta chiar nu mai avem pe nimeni capabil sa a-și dea cu părerea doar pe Neagu?Sau partidul PNL nu n-ai are pe altcineva doar pe hitul de Neagu sa ai reprezinte?Va faceți doar de Rușine cu alcoolistul si șarlatanul de Neagu
Raspunde

...

Acum 6 ani

asta, ca si alte hoituri, egal de la ce partide, putrezesc degeaba in parlament.....
Raspunde

un localnic

Acum 6 ani

In mai taceti mai sibienilor destepti si mandri. Uitati-va pe cine ati trimis in parlament si dupa aia barfiti si comentati!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus