X
ciprian stefan anghel

TSTV Cinema în aer liber și sediu nou pentru Astra Film. Cadou de 25 de ani

Directorul CNM Astra, Ciprian Ștefan Anghel, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că de anul viitor, când Festivalul Astra Film va împlini 25 de ani, instituția va avea un sediu nou. Iar cadoul pentru comunitate va consta într-un cinematograf în aer liber, dacă se vor identifica surse de finanțare. ”În momentul de față sediul este identificat, este vorba de Casa Artelor. Clădirea a fost analizată de specialiștii în audio-vizual, pentru că nu cade în sarcina mea sau a colegilor mei să decidă cât e de bună sau nu clădirea și spațiile de acolo pentru un sediu Astra Film. S-a făcut un studiu de fezabilitate, cele două săli de la etaj au o capacitate de circa 130 de locuri, una 80 și cealaltă 50, iar în mansardă ar urma să fie birouri și ateliere de lucru. Iar în spațiile de la parter, inclusiv pe acel culoar, să fie ateliere pentru public. Toți cei care vor să încerce să croiască un film sau să vadă un film într-o oarecare intimitate să poată face acest lucru. Acum noi încercăm să găsim sursele de finanțare, pentru că anul viitor e foarte important pentru ASTRA film, deoarece împlinește 25 de ani. Suntem de părere ca cel mai important festival de film documentar din centrul și sud-estul european merită să aibă un sediu pe măsură”, a spus directorul CNM Astra.

Această investiție va costa aproape două milioane de euro, bani din care se intenționează și achiziția unui sistem de cinematograf în aer liber. ”Trebuie, împreună cu Consiliul Județean să găsim surse de finanțare. Dacă primim suma necesară după aprobarea bugetului, care în cel mai pesimist scenariu spunem că ar fi luna martie. Procedurile de licitație ar dura două luni de zile, cam atât durează în SEAP, deci undeva în mai-iunie ar trebui semnat contractul. Până în octombrie este timpul fizic pentru realizarea investiției. Este vorba de două milioane de euro. (…) Multe lucrări nu trebuie făcute la Casa Artelor. Vorbim doar de niște recompartimentări, e vorba mai mult de tehnologie. Aparatura e cea mai scumpă. Ne dorim să achiziționă o instalație de cinematograf în aer liber”, a mai spus Ciprian Ștefan Anghel.

Pentru cinematograful în aer liber se are în vedere achiziția unui ecran gonflabil de mari dimensiuni, a unui sistem de sunet pentru spații deschise și a unui sistem de video-proiecție performant.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact