Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
8°C

TSTV Casă și teren gratuite la cinci kilometri de Piața Mare. Pentru gospodari

TSTV Casă și teren gratuite la cinci kilometri de Piața Mare. Pentru gospodari

Se pot crește animale de casă, găini, rațe, oi, capre, porci și alte orătănii, iar fiecare casă beneficiază de o mică grădină pentru zarzavat. Directorul Centrului Național Muzeal Astra, Ciprian Ștefan Anghel, a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că intenționează să transforme Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului într-un sat viu, în care oamenii să poată vedea viața dintr-un sat autentic românesc. Pentru asta, are nevoie și de voluntari care să locuiască în aceste imobile, inclusiv pe timpul iernii. ”Ideea este să vedem dacă nu putem să mergem pe un program de voluntariat, prin care chiar să implicăm comunitatea locală, sibienii să adopte o casă în muzeu, unde nu avem obiecte de patrimoniu. Să existe aici un sistem de încălzire, un minim confort. (…) Vara să-i dai o bucată de teren, să-l ajuți. Să țină un porc, o găină sau altceva. Se poate, fără probleme, noi nu avem Gioconda în muzeu. În acest moment, sunt în muzeu 22 de oi, un măgăruș, niște gâște, găini”, spune directorul CNM Astra.

Ciprian Ștefan Anghel a dat exemplul localității engleze Dudley, unde există un muzeu populat de localnici, inclusiv îmbrăcați în moda din anii 1900. ”În Dudley există Black Country Museum, pe care l-am vizitat în urmă cu trei  săptămâni. Aici, nevasta primarului din Dudley lucra în muzeu. Îngrijea de găini, de porci, cosea, croșeta, iar apoi vindea în magazin aceste produse realizate acolo. Bine, mie nu îmi place să fac copy-paste, că-i destul copy-paste în România, dar ideea pentru noi e să nu ne mai dezvoltăm atât pe verticală, ci mai mult pe orizontală. Să mergem spre zona rurală, spre satul românesc” a mai spus Ciprian Ștefan Anghel.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

https://youtu.be/5eDTySJkqHQ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

VL-69-BMW

Acum 6 ani

am niste prieteni de la Valcea. Decat dau un telefon si vin.
Raspunde

vasile

Acum 6 ani

Suna bine, dar de ce voluntariat? Cred ca li se cuvine o parte din banii de pe bilete
Raspunde

dan

Acum 6 ani

vor locui gratis acolo, destula plata?
Raspunde

Wilson

Acum 6 ani

Cu cei de la VL, problema nu.e cu venirea....ci cu plecarea.....înapoi.
Raspunde

VL1900

Acum 6 ani

Hahaahahahhhhahhahaahh ! ! ! Nici cu mascații nu-i mai scoatem !!!!
Raspunde

ToTo

Acum 6 ani

Nu cred ca este o idee buna, o sa ajunga tot muzeul o cocina de porci, e greu sa fii gospodar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus