Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Consiliul adminstrativ se întâlnește, astăzi, pentru noul teatru

Consiliul adminstrativ se întâlnește, astăzi, pentru noul teatru

Acum două luni de zile, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” anunța că primii pași spre definirea temei de construcție a noului teatru au fost făcuți. De atunci, lucrurile au mai prins puțin contur, astfel că acum, se află în situația de a semna cu Uniunea Arhitecților din România concursul de soluții pentru tema teatrului. Chiriac menționează că încă nu s-au decis dacă va fi un concurs într-o etapă sau două, dar dacă vor merge pe cea de-a doua variantă, asta ar conduce la desemnarea ideii câștigătoare abia în anul 2019, ceea ce vor întârzia lucrările.

În luna mai, Chiriac a spus într-o emisiune Turnul Sfatului TV că în următorii 7-8 ani Sibiul va avea o sală nouă de teatru, inspirată după cea din Dallas (foto). În cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi, acesta a declarat că a avut deja o întâlnire cu administratorul public al orașului și va avea una și cu primarul Sibiului, Astrid Fodor.

„Astăzi avem consiliu administrativ în care vom veni cu niște propuneri pentru ordonatorul nostru principal de credite. Suntem în situația de a semna cu Uniunea Arhitecților din România și cu patronajul internațional al arhitecților concursul de soluții pentru tema teatrului și a centrului de congrese. În același timp, noi am venit cu o serie de amendamente pentru că lucrurile sunt foarte serioase și ele trebuie făcute la modul foarte sănătos. Am avut o întâlnire cu managera orașului, aștept, de asemenea, o întâlnire cu doamna primar în așa fel încât bugetul care va fi supus atenției Consiliului Local să poată să cuprindă ceea ce înseamnă nevoia de dezvoltare al acestui proiect”, spune Constantin Chiriac.

2018 ar trebui să fie anul în care se va organiza concursul de soluții și se va afla „soluția arhitecturală”. Însă, momentan mai există discuții legate de organizarea concursului: dacă va fi o singură etapă sau dacă vor fi două. „Toată lumea ne sugerează un concurs în două etape, dar suntem vrând-nevrând constrânși de tot felul de frâne legislative. Dacă facem în două etape și există o frână legislativă prin care un proiect care este mai mare de 100 de milioane de lei, trebuie aprobat la Ministerul finanțelor și, din păcate, în lege spune că este numai o perioadă de aplicare până în aprilie, după care se monitorizează toate proiectele și se face o decizie de Guvern la final de luna mai. Dacă se întâmplă lucrul acesta, e clar că noi mai pierdem un an”, mai spune el.

Așadar, dacă se va face în două etape, „ar trebui să ne ducem cu anunțarea câștigătorului în 2019. Dacă stăm până în 2019, atunci mai pierdem un an până avem aprobarea de la Ministerul de Finanțe. Și, atunci, suntem obligați să venim cu câștigătorul până în 2018, să vină cu soluția, să putem să o aprobăm în 2019 ca să ne apucăm de treabă. Analizăm toate posibilitățile, încercăm să ne înconjurăm de specialiști pentru că nu facem pentru această comunitate zi de zi. Gândiți-vă că în România nu s-a mai construit un teatru nou de multe decenii. După revoluție, s-a ridicat o construcție nouă care este închisă, Opereta”, explică Chiriac, care menționează că semnarea contractului se va face abia după ce se va lua această decizie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

altul

Acum 6 ani

Chiriac. Mai bine il puneau sef la parcari.
Raspunde

...

Acum 6 ani

cum se gaseste loc pentru constructia unui teatru si cum nu se gaseste loc pentru constructia unui spital. e adevarat ca trebuie mai mult teren pentru spital, dar, totusi.....
Raspunde

Corelian Alupigului

Acum 6 ani

Sper sa il faceti aproape de kontiki, sa putem servi o ciorbita alaturi de mai marii orasului si judetului!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

altul

Acum 6 ani

Pt cei la care nu va convine comentariul de mai sus va spun numai ca o parcare supraetajata poate fi o sursa de venituri pt bugetul local pe cand dl chiriac este o gaura neagra, e adevarat, neagra dar artistica.
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

aia din poza este o monstrozitate!!! aia ne lipseste noua in oras!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus