Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Doi ani de la închiderea Casei de Cultură a Sindicatelor: „Ce a fost greu a trecut”

Doi ani de la închiderea Casei de Cultură a Sindicatelor: „Ce a fost greu a trecut”

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu a fost închisă exact acum doi ani, pe 13 noiembrie 2015, din cauza lipsei autorizației PSI. Din acel moment, soarta clădirii a fost destul de incertă. Actuala conducere explică însă că în sfârșit, după doi ani, Casa de Cultură urmează să fie redeschisă, cel mai probabil la începutul lui 2018. Mai mult, clădirea nu va fi folosită doar pentru spectacole, ci și pe post de cinematograf 3D.

Sala cea mare a Casei de Cultură a Sindicatelor urmează să își reia rolul de cea mai mare sală de spectacole din Sibiu, începând din luna ianuarie. Atunci când nu vor avea loc evenimente culturale, sala se va transforma într-o sală de cinema 3D. Același lucru se va întâmpla și cu sala cea mică a clădirii, acolo unde cel mai probabil vor avea loc mai des proiecții de filme.

„Noi acum aproape un an, la sfârșitul lunii decembrie, am încheiat un contract de închiriere pentru cea mai mare parte a clădirii, firma contractată urmând să se ocupe de toate demersurile necesare pentru ca în sfârșit să putem redeschide. De-a lungul acestei perioade s-au făcut lucrări de mare amploare iar acum se fac demersurile pentru reautorizare, iar documentația a fost deja depusă la ISU. În cel mai scurt timp sala se va redeschide și veți vedea că este modernizată, arată cu totul altfel. De asemenea, pe lângă toate evenimentele culturale care își vor relua activitatea aici, atunci când nu vor fi spectacole se vor proiecta filme 3D în ambele săli, iar în sala mică va fi doar cinema. Ce a fost greu a trecut deja, iar în luna ianuarie a anului 2018 se va redeschide sala cu siguranță”, a declarat Adriana Talmon-Gros, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Cosmin Balcu, inspector șef al ISU Sibiu, vorbea la finalul verii despre posibilitatea ca această clădire să beneficieze în sfârșit de ridicarea sigiliului.

„Casa de Cultură a Sindicatelor a depus deja documentația la noi. A fost respinsă pentru mici probleme pe partea de documentație, aceasta fiind depusă pentru nivelul de aviz întâi. Abia după ce dăm acest aviz vor începe lucrările din punct de vedere al PSI. După ce fac lucrările vor depune o nouă documentație, noi dăm autorizația și ridicăm sigiliul. Eu spun cu bucurie că suntem pe un drum ascendent, un drum bun, în care avem o comunicare foarte bună cu partea de conducere a Casei de Cultură cât și cu investitorul care a preluat prin contract spațiile respective. Așteptăm să revină cu documentația completă de această dată ca să putem da avizul. Suntem într-un demers foarte bun, iar Casa de Cultură se va redeschide în cea mai bună stare din punctul nostru de vedere”, a declarat Cosmin Balcu.

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost închisă la finalul anului 2015, la câteva săptămâni după incendiul din Clubul Colectiv din București. În urma incendiului, au fost ridicate mai multe semne de întrebare în ceea ce privește situația autorizărilor PSI în cluburile din România, fiind demarate controale în întreaga țară în localuri și în săli de spectacole.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, asta înseamnă ca de atat amar de ani, "jucătorii" dansului pinguinului, nu s-au mai culturalizat deloc?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus