X
branza

 „Telemeaua de Sibiu” – reprezentant de seamă al regiunii

 

Prefectura Sibiu, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, organizează, sâmbătă, 18 noiembrie 2017, prezentarea Produsului “Telemea de Sibiu” – Indicație Geografică Protejată, adică un produs specific locului, care trebuie recunoscut ca atare.

Evenimentul, important pentru crescătorii de ovine, producătorii agricoli din sectorul zootehnic și procesatorii de lactate din județul Sibiu, va avea loc începând cu ora 10,00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, din strada Andrei Șaguna nr. 10. Documentația întocmită de Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu va fi depusă luni, 20 noiembrie, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru înregistrarea și protejarea denumirii ,,Telemea de Sibiu”  – Indicație Geografică Protejată.

Scopul înregistrării este sprijinirea activităţilor agricole şi de prelucrare, a sistemelor agricole asociate produselor de înaltă calitate, în baza îndeplinirii obiectivelor politicii de dezvoltare rurală.

În sistemele de calitate europene, ,,Indicație Geografică Protejată”  (IGP) înseamnă produs originar dintr-un anumit loc, regiune sau ţară, care are  o  anumită calitate, reputaţie sau o altă caracteristică ce poate fi atribuită în principal originii geografice a produsului  şi cel puţin una dintre etapele de producţie se desfăşoară în zona geografică delimitată.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp2

  foarte bine,am vazut acum citeva luni in ungaria telemea ungureasca in calupi ambalati si cu steagul ungariei pe eticheta
  de cind fac ungurii telemea?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alzara1918

  Telemeaua , produs balcanic cu nume turcesc , cunoscut în Transilvania interbelică sub numele ” brânză de Brăila ” ; după ’89 am aflat că grecii ( şi occidentalii cărora le; au exportat – o ) îi spun fetta .
  În munţii noştri se făcea ” brânza la burduf ” .
  Interesant , în Carpaţii Poloniei goranii numesc brânza la budruf ” brindza ” şi fiertura de mălai – “mamaliga” !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dorin

  Alzara 1918, telemeaua este altceva decat feta. Modul de coagulare este diferit. Cat despre burduf, acesta este cas uscat, macinat si amestecat cu sare !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Chivuta din Teleorman

  Cei ca vand in piata Transilvania Sibiu branza de burduf cu 50 -60 de lei sunt excroci ordinari. Acum o ora am cumparat din piata Dacia din Brasov branza veche de burduf cu 28 lei kg.Absolut identica la gust, aroma si textura Si vanzatorul a confirmat ca vinde asa zisilor ciobani de Sibiu cate 20-30 gk saptamanal……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact