X
lucrari strazi

Vin sărbătorile! Primăria anunță când încep lucrările de întreținere și reparație a străzilor

În baza unei licitații lansată în aprilie, finalizată în august, și a unei noi competiții între cei doi câștigători ai contractului-cadru pentru întreținerea și reparațiile străzilor din oraș, Primăria Sibiu anunță că a semnat primul contract subsecvent pe o perioadă de un an.

Contractul-cadru pentru întreținerea străzilor din oraș a fost semnat la jumătatea lunii august cu firmele erra Building SRL și Comtram SA. Acestea au fost desemnate câștigătoare ale contractului pe o perioadă de trei ani, în baza căruia administrația locală poate comanda lucrări de întreținere și reparații de până la 25 de milioane de lei (cu tot cu TVA)
„Următorul pas a fost reluarea competiției între cei doi câștigători pentru atribuirea primului contract subsecvent de lucrări în baza acestui acord cadru. Încheierea contractului subsecvent a fost însă întârziată cu aproape 50 de zile din cauza unei contestații depuse de unul dintre cei doi competitori. Decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a desființat această contestație astfel că în data de 10 noiembrie Primăria Sibiu a semnat contractul cu SC Terra Building SRL“, detaliază reprezentanții administrației locale.

Lucrările încep de anul viitor

Potrivit reprezentanților Primăriei, acest prim contract subsecvent are o valoare de 11,4 milioane de lei, plătite în funcție de lucrările executate. ”Acesta are o valabilitate de un an de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor care se va transmite constructorului în luna martie 2018“, anunță Primăria momentul în care vor fi demarate lucrările de întreținere a străzilor din oraș.
Cei care vor da comenzi de lucrări vor fi reprezentanții Direcției Tehnice din cadrul Primăriei, în funcție de ceea ce vor ”constata în teren”. „În baza acestui contract se vor efectua reparații pe carosabil și trotuare, se va înlocui complet covorul asfaltic pe suprafețe mai extinse, dar se vor repara și gropi izolate sau se vor executa reparații cu caracter de urgență a defectelor apărute. De asemenea, contractul include reparațiile la straturile de bază ale străzilor, repararea trotuarelor, a bordurilor și a pavajelor din piatră cubică sau piatră de râu, repararea pavajelor din parcările amenajate cu grile înierbate, întreținerea străzilor de pământ rămase în Sibiu, precum și aducerea la cotă a gurilor de canal și de scurgere“, mai arată reprezentanții administrației locale.

Citește și Terra Building și Comtram au primit contractul de întreținere a străzilor Sibiului în următorii trei ani

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nesimtire mare

  Terra Building, protejatul Primariei Sibiu, trebuia sa castige. Bacila de la Terra, a devenit pentru Astrid, un fel de Gradinaru pentru Johannis…

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nicolae

  ALO Primăria Sibiu!!?Ce faceți cu taxele și impozitele locale??? Primărița FODOR aleasă de populația Sibiului și consilierii locali aiFDGR suntem în 15 noiembrie și nu va lăudați că numai măriți impozitele locale???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact