X
maternitate bebelusi

Ziua Mondială a Prematurității, marcată la Sibiu printr-o serie de evenimente

Din 2010, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Mondială a Prematurității, iar din 2014 și Asociația Baby Care Sibiu s-a alăturat acestei inițiative de conștientizare privind prematuritatea, complicațiile sale, riscurile și costurile prematurității pentru copil, familie și societate. Cu acest prilej, între 16 și 17 noiembrie vor avea loc mai multe evenimente.

„Dacă anul trecut am ales să legăm această sărbătoare de aniversarea a 10 ani de activitate a Asociației Baby Care, anul acesta avem, pentru Ziua Mondială a Prematurității trei proiecte pe care dorim să le facem cunoscute”, transmit reprezentanții Baby Care Sibiu.

Astfel, pe 16 noiembrie, de la ora 18:00, la sediul Bibliotecii Astra Sibiu, împreună cu foști pacienți și familiile lor va avea loc serbarea propriu-zisă a Zilei Mondiale a Prematurității. Tot de la aceeași oră, în cadrul aceleiași biblioteci va avea loc lansarea cărții „Emoții”. Aceasta prezintă trăiri și sentimente, emoții ale părinților copiilor care au trecut prin terapia intensivă neonatală a maternității din Sibiu în ultimii 12 ani.

Evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Prematurității se vor încheia pe 17 noiembrie, cu lansarea unui proiect. Este vorba despre „Tolba cu altfel de povești. Poveștile terapiei intensive neonatale“, proiect realizat prin intermediului unei burse de 3500 euro câștigate la concursul intern de proiecte “Adoptă un proiect”, organizat de ING Sibiu. Lansarea va avea loc în cadrul maternității Spitalului Clinic Județean Sibiu, etaj 4 de la ora 11,00.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact