Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

De la extaz la agonie – cum arată CSU Sibiu după primele șase etape

De la extaz la agonie – cum arată CSU Sibiu după primele șase etape

În sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, jucătorii sibieni sunt pe locul al treilea în clasament, o poziție excepțională pentru o echipă care a fost nevoită să se adapteze pe parcurs în urma unor evenimente neașteptate. După ce au reușit să învingă medaliatele sezonului trecut, Oradea, Steaua și Cluj, un pas important pentru galben-albaștri, problemele au început să apară. Cu trei accidentați, un jucător suspendat și unul concediat, doi jucători care au jucat în sezonul trecut și s-au reîntors, Dan Fleșeriu a reușit totuși să păstreze spiritul de familie în echipa sa și chiar să își aducă jucătorii în postura de a fi suferit doar două înfrângeri din șase meciuri jucate până în prezent.

O colaborare întreruptă, un jucător suspendat, alți trei accidentați și doi foști jucători readuși în familia CSU Sibiu. Cam așa arată sezonul actual. Cu toate acestea, echipa este acum în primele trei, alături de U BT Cluj și BCM U Pitești.

După două înfrângeri și alte patru victorii, echipa sibiană se bucură de o binemeritată pauză competițională. Timp de aproape o lună, jucătorii se antrenează pentru următoarele meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, alături de ultimul venit, Bogdan Popescu. Aceasta nu este singura revenire în CSU. Cu puțin timp în urmă, Marcel Davis a revenit în familia galben-albastră, la cererea fostului său antrenor de la Sibiu.

Trei jucători lipsă, din cauza accidentărilor

Dan Fleșeriu a făcut eforturi supraomenești în noul sezon competitional. Confruntându-se cu probleme ca accidentări grave, lipsa jucătorilor și chiar o dispută violentă în mijlocul meciului de la Timișoara, antrenorul CSU a reușit să țină echipa pe linia de plutire și să își aducă jucătorii printre primele trei echipe din clasamentul LNBM.

Drumul până aici n-a fost însă deloc ușor. Au pornit cu o echipă nouă, pregătită de luptă, dar prea curând au început accidentările. Kevin Capers a fost primul care a pășit în afara echipei după o accidentare gravă care l-a obligat să plece în SUA să se opereze. Capers a fost înlocuit de Marcel Davis, jucător care a fost alături de CSU și în sezonul trecut. A urmat apoi accidentarea conducătorului de echipă, Radu Paliciuc. Ultimul pe lista accidentărilor a fost Tyler Laser, cel mai bun marcator al CSU Sibiu, care este așteptat să revină pe teren cel mai probabil în decembrie.

O nouă familie CSU, marcată de violență

De parcă nu ar fi fost îndeajuns, Dan Fleșeriu a fost nevoit să rezolve și o situație atipică pentru familia CSU – doi dintre jucători s-au luat la bătaie în timpul meciului disputat la Timișoara. Ca o consecință, Monyea Pratt a fost suspendat o etapă din cadrul LNBM și a primit o penalitate de 500 de Euro, iar Riley De’Angelo a fost nevoit să părăsească echipa și a fost suspentat trei etape din cadrul ligii, primind și o penalitate de 800 de Euro.

În urma concedierii lui Riley, antrenorul a găsit o soluție pentru a putea suplini pivoții. Bogdan Popescu, unul din cei mai iubiți jucători ai Sibiului în sezonul trecut, s-a întors în echipa galben-albaștrilor și va reveni pe terenul CSU din luna decembrie.

 

Următorul meci al CSU Sibiu se va disputa în deplasare, împotriva celor de la CS Phoenix Galați, pe 2 decembrie 2017.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus