Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Minorul de 13 ani agresat sexual a povestit psihologului ce i s-a întâmplat

Minorul de 13 ani agresat sexual a povestit psihologului ce i s-a întâmplat

Minorul din centrul de plasament care a fost abuzat sexual de către sibianul Faur Ilie Aurel a fost inclus într-un program de consiliere. Acesta a povestit în luna august, în cadrul uni ședințe de consiliere despre cele ce i s-a întâmplat, moment în care Centrul de plasament a sesizat Poliția cu privire la posibilitatea ca minorul să fi întreținut relații sexuale cu bărbatul de 43 de ani.

Ca urmare a articolelor apărute în mass-media, cu privire la cazul minorului de 13 ani din Centrul de plasament, reprezentanții DGASPC Sibiu au arătat că minorul se află într-un program de consiliere prin care este ajutat să depășească situația. Cel mai probabil, acesta s-ar fi întâlnit cu Faur Ilie într-una din zilele în care avea învoire să părăsească centrul, acesta fiind unul cu regim deschis.

„În data de 07.08.2017 Centrul de plasament sesizează Poliţia municipiului Sibiu cu privire la suspiciunea faptului că unul dintre beneficiari centrului în vârstă de 13 ani ar fi întreţinut relaţii sexuale cu numitul Faur Ilie. Pe tot parcursul cercetării penale, reprezentanţii centrului au colaborat cu reprezentanţii DIICOT, oferindu-le acestora toate informaţiile necesare. Minorul a fost inclus într-un program de consiliere, i s-a oferit sprijin şi suport emoţional pentru depăşirea situaţiei, acesta reluându-şi activităţile zilnice. Precizăm faptul că minorul nu a mai interacţionat cu numitul Faur Ilie de la data sesizării. Beneficiarii centrului sunt încurajaţi să-şi exprime opinia şi să sesizeze orice încălcare a drepturilor lor. De asemenea, la nivelul centrului orice suspiciune de încălcare a drepturilor copilului este sesizată organelor abilitate, cu care există colaborare strânsă. În momentul de faţă, minorul este stabil emoţional şi este sprijinit şi monitorizat de specialiştii din cadrul centrului”, arată reprezentanții DGASPC Sibiu.

Reamintim că procurorii DIICOT Sibiu au dispus ieri reținerea pentru o perioadă de 24 ore a lui Aurel Ilie Faur, pentru săvârşirea infracţiunilor de pornografie infantilă şi act sexual cu un minor. Acesta ar fi abuzat sexual cel puțin șapte minori, proveniți din centre de plasament și din familii sărace, dar surse din cadrul anchetei spun că numărul lor ar fi mult mai mare. Bărbatul obișnuia să ademenească la domiciliul său, de pe strada Mitropoliei nr. 7, minori cu vârste cuprinse între 12-15 ani, cărora le oferea alcool și etnobotanice și apoi filma actele sexuale. Aurel Faur ocupa abuziv un spațiu din clădirea din centrul orașului.

Citește și: Un sibian a abuzat sexual șapte minori

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2713

Comentarii

2 comentarii

sB01ERU

Acum 6 ani

Sa zica copilu daca era oltean sau nu pedofilu!
Raspunde

luk

Acum 6 ani

Monstru asta trebuie eutanasiat!!! Deja a distrus 7 oameni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus