Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

TSTV Târgul de Crăciun. Primul expozant din Germania și de ce nu vom avea patinoar

TSTV Târgul de Crăciun. Primul expozant din Germania și de ce nu vom avea patinoar

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun din centrul Sibiului va fi cea mai mare de până acum, depășindu-se ”pragul psihologic” de o sută de căsuțe. Organizatorul evenimentului, Andrei Drăgan, susține că după ediția precedentă a fost nevoie de acest salt. ”Cel mai important pentru noi a fost să trecem de un prag simbolic de o sută de căsuțe. Mult timp am păstrat un număr maxim de 70-80 de căsuțe, pentru că tot timpul am spus că trebuie să facem o selecție. Nu am vrut să creștem numărul expozanților, acesta să fie fix, iar noi să creștem calitatea. După anul trecut, când a fost un boom general, evident și noi am crezut că mult mai mulți expozanți vor dori să vină, pentru că s-a auzit de Târgul de Crăciun din Sibiu. Asta s-a și întâmplat. Am văzut înscrierile și am avut de unde să facem selecția”, a spus Andrei Drăgan.

Mai puțin de o treime din căsuțele din târg sunt ocupate de comercianți din județul Sibiu, însă în ediția din acest an s-a dat semnalul deschiderii spre piața din Germania. ”Acum 25-30% din expozanți sunt din Sibiu. Pentru prima dată va veni un expozant din Germania cu niște chestii foarte interesante din ciocolată. Jucării, unelte făcute din ciocolată și nu realizezi asta. Mai avem firma de catering din Ungaria care nu vine decât la evenimentele organizate de noi, mai este o firmă din Ungaria care produce obiecte din lemn. Mergem și căutăm firme interesante care ar putea veni în Sibiu. Nu te-ai gândi că vine din Germania o firmă care vrea să vină să expună la Târgul de Crăciun din Sibiu”, a mai spus Andrei Drăgan.

De ce nu se face patinoar

Organizatorul Târgului de Crăciun susține că nu se mai poate monta un patinoar în centrul orașului din cauza costurilor mult prea ridicate pentru păstrarea gheții. ”Problema este efortul logistic și financiar prea mare pentru cel care operează acel patinoar. Nu este o afacere. Fără o implicare și susținere a autorităților care vor să susțină un astfel de demers este imposibil. La Sibiu era un patinoar operat privat, nu de noi, dar a făcut un deficit câțiva ani la rând din cauza vremii în primul rând. E tot mai cald și sunt costuri enorme pentru a păstra gheața. Nici în Viena, sau în alte locuri unde mai sunt patinoare, ele nu sunt ceva privat. Sunt subvenționate de autorități”, spuen Drăgan.

Întreaga emisiune poate fi văzută aici:

https://youtu.be/9TxT1tVMUqo

”Anul trecut și în ultimii ani, mai mult de o ninsoare, care apoi se topește de tot imediat după o zi, două nu am mai avut altceva. Ultima poză, făcută cu zăpadă realizată chiar de Silvana Armat de la voi, de la Turnul Sfatului, a fost cred că din 2009 sau 2010, când am mai prins frumos, cu zăpadă”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Simion

Acum 6 ani

La Cisnadie se poate cu patinoar, la Sibiu nu.Iata o tema de meditatie...
Raspunde

Alin

Acum 6 ani

La Medias patinoar,;la Cisnadie patinoar - la Sibiu(capitala judetului)fara patinoar. Oare chiar este imposibil??Nu se poate face mai mult?Cel mai frumos targ de Craciun din tara fara un patinoar....?
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, pentru numele lui Dumnezeu, opriți expansiunea bâlciului, altfel Președintele meu va fi chemat la ordine de catre Anghelica, deoarece nu se cade sa-l depășească in mărime pe cel de la Nürnberg!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus