Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
5°C

A sacrificat cel mai mare porc din județ. Și i-a compus o poezie

A sacrificat cel mai mare porc din județ. Și i-a compus o poezie

Ion Popica a candidat la Primăria Cisnădie, a fost pe listele PMP la alegerile parlamentare din 2016, iar acum este consilier local în Sadu. Mult mai cunoscut este după ce într-o ședință de consiliu local le-a propus colegilor să facă cerere prin care poliția rutieră să anunțe când vine să verifice traficul din comună. La câteva săptămâni după a rămas fără permis după ce a fost prins de polițiști circulând cu un autoturism care nu era înmatriculat. A spus apoi că a fost o exagerare a polițiștilor ca să se răzbune.

WhatsApp Image 2017-11-17 at 10.30.20

Acum a compus o poezie pentru porcul Ghiță pe care l-a sacrificat la sfârșitul săptămânii și despre care spune că după el este cel mai mare din județ. ”Astăzi am participat la sacrificarea porcului, care, credem noi, este cel mai mare din județ și poate din țară, cu o greutate de 489 kg”, a anunțat Ion Popica. Animalul are, după spusele consilierului, aproximativ doi ani și jumătate.

Titlul pentru cel mai mare porc de Crăciun a fost anul trecut acordat într-o comună din Mehedinţi. Animalul avea atunci când a fost sacrificat şase sute de kilograme şi o lungime de peste doi metri. Pentru asta, proprietarul a cheltuit lunar, timp de 2 ani, chiar şi peste 2000 de lei.

23659190_1210170915750579_2218898918129291969_n

Poezia compusă de Ion Popica

 

Porcul

Acesta este porcul Ghiță,

Fiindcă așa l-am botezat.

Așa cum tata m-a învățat,

Pân la Crăciun, de aici încolo,

În curțile de pe la sate,

O să auzi c-o să se vaite

Porcii crescuți un an de zile

De gospodari cu-a lor bucate.

 

Nu-s pretențioși de fel

Și mănâncă tot ce le oferi

Mălai, grâu, orz și secară

Beau apă și se culcă iară.

 

Pe vremuri porcul era garanția

Și siguranța garantat.

Nu depindeai de alimentară,

Creșteau copiii adevărat.

 

Și când dă frigul și zăpada,

Troieni prin curte-și fac cărare

Cu jar și rumeguș țăranii

Pun mare preț pe afumătoare.

 

Iar la cârciumă de le treci pragul,

Îți pun pe masă ce-au mai bun

Cârnați, fasole, caltaboș și cozonacul

C-așa-i datina de Crăciun.

 

Sărbători fericite,

Ion Popica

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, omu' nost' nu cumva-i neam cu A.Paunescu?...
Raspunde

vai de el

Acum 6 ani

Un om bolnav...si cand te gandesti ca a ajuns consilier...cum sa se ridice societatea cu asemenea specimene?
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

cel mai mare porc din judet a sacrificat un animal!! mai bine se sacrifica pe el, sa fii scapat lumea de un specimen porcos!!
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

Porcul poet consilier local detinator de dosar penal A sacrificat azi un animal Ca sa aibe jurnalistii material Oare inainte l-a avertizat Ca porcu cu legea-i certat Ca politia in trafic l-a depistat Cu vehicul neinmatriculat. Porcul sustine ca e nevinovat, Certificatul de inmatriculare era de o zi expirat Dar pentru politist nu a contat, Permisul i-a suspendat.
Raspunde

Chivuta din Teleorman

Acum 6 ani

XANAX de trei ori pe zi
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

Trebuie sa iei, ca sa suporti viata in teleorman. :)
Raspunde

sey-than

Acum 6 ani

stire de toata "sfanta" minune, fix pix
Raspunde

porcar

Acum 6 ani

cu asa poezie sa tot morii, mori cu inima impacata si fericit, acum oare cum lau doborat ? cu cutitul sau cu capsa ? protectia animalelor ne sesizam si noi ? sau nu se pune cand un animal este omorat de alt animal ?
Raspunde

24

Acum 6 ani

Ia bine seama la cauza omului sărac, dar si la cauza omului grabnic avut, căci nici una nici alta nu sunt firesti. Omul sărac are multe gânduri desarte si le schimbă de la o zi la alta, vorbeste mult si lenea i-a învelit bratele si picioarele. Cel grabnic avut ori e hot si înselător, ori vede mai bine necazul altuia si caută a-l amăgi, de acolo îsi trage grabnica avutie.
Raspunde

Un sibian

Acum 6 ani

Omu cinstit pune mana si munceste, Pe altu de bani nu prosteste! Grabnica avutie Iti doresc eu tie, Dar nu cu smecherie!
Raspunde

Nu conteaza

Acum 6 ani

Cred ca reporeterul a lipsit la ora de gramatica. D le Bratu invatati sa scrieti romabeste corect inainte sa publucati un articol. Asa educati si pe tinerii in formare daca o sa citeasca o stire ca asta!
Raspunde

Cristi

Acum 6 ani

Mi-ar fi rusine sa scriu ceva fara sa verific de 3 ori daca am scris corect (chiar daca sunt greseli de "tastat")... mai ales atunci cand mesajul meu este o critica adusa unui om pentru faptul ca a gresit ceva... gramatical sau de tastare. Stii vorba aia? Daca taceai... filozof ramaneai.
Raspunde

...

Acum 6 ani

intr-o zi un dobitoc / a sacrificat un porc / intrebarea este: oare / cine era cel mai mare? / cica porcul din cotet / era primul pe judet / insa cred ca dobitocul / era mai mare ca porcul
Raspunde

cindea

Acum 6 ani

Tu vorbesti , tu ce esti ? , un escroc ,un hot .. dute in Sadu si candideaza .. Pe unde mergi ,, e a lui Popica ,, cine esti tu si de unde ai atite terenuri , ai fost padurar , deci o meserie normala .. daca era pe timpul lui Ceausescu unde te aflai acum ?? .vad ca te-ai intins ca ,,rima,, numai e loc de tine ... Sa iti fie putin rusine ,, ai furat din patrimoniu statului, statul de fapt sintem noi , beneficiar esti tu ,,, Tu ai impresia ca lumea e proasta ? Toata,lumea te povesteste , de rau binenteles .. Asa ca atunci cind vor mai fi alegeri stai in Sadu , e un sat foarte frumos ,, acum inteleg de ce nu vrei sa candidezi in Sadu , acolo te stie lumea ce poama esti , nu poti sa i fraieresti ..,,, Ma fecior am multe sa iti spun dar te las pe tine sa te ,,judeci,, Escrocule,,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus