X
WhatsApp Image 2017-11-19 at 20.50.06

Dacă nici la Hermania, atunci unde?

Trecem direct la subiect, pentru că toată lumea știe unde e Restaurantul Hermania. Sibiu, strada Filarmonicii.

Nu mai fusesem la Hermania de vreo doi ani, poate mai bine. Mi se făcuse poftă de celebrul lor păstrăv cu fulgi de porumb, așa că asta am și comandat. Apoi o porție de rulou de pui cu cartofi natur și un gulaș. Am cerut uși un suc de soc, iar chelnerul a întrebat: socata să fie la pahar sau la litru? Păi dacă e vorba de socată, la litru, că niciodată nu e îndeajuns.

Mai întâi a venit sucul. Socată, zici?! Nici pomeneală. O lungitură de sirop de soc, cu apă plată, fadă și departe tare de ceea ce speram. Drept, nu e sezonul, dar auzisem, de la alți responsabili de restaurante, că poți congela florile de soc și faci cantități mici de socată pe tot parcursul anului. N-am avut parte. A fost primul semn care ne-a determinat să fim ceva mai precauți. Hermania nu mai e ce-a fost.

Un lucru bun, s-a adeverit a fi singurul,  e că am primit comanda foarte repede. M-am bucurat, deși nici păstrăvul nu prea corespundea cu ceea ce îmi aminteam. Vedeam, cu ochii minții, un pește îmbrăcat într-o crustă aurie, crocantă, însoțit de mult sos de usturoi și pătrunjel. Pe farfurie venea, în schimb, un pește cu aspect de șnițel, cu fulgi mărunți și ruginii, semn de ulei folosit de mult prea multe ori. Iar după sos a trebuit să caut printre bucățile de cartofi răsfierți. Și mi s-a terminat înainte să ajung la jumătatea porției de pește.

WhatsApp Image 2017-11-19 at 20.50.05 (1)

Care pește, nu știu cum să vă spun, dar nu prea avea niciun gust. Păi unde e celebrul păstrăv bio, de Albota? Unde e peștele de munte, ferm și alb ca spuma laptelui? Nu în farfuria mea, cu siguranță. Chestia pe care am mâncat-o putea fi foarte bine din absolut orice congelator de en-gros din lumea asta. Dar nu dintr-o păstrăvărie. Eșec total.

Rulada de pui, încărcată cu ciuperci, legume și cașcaval, n-a fost nici ea ce trebuie. Un preparat fad, așa cum îl poți găsi în orice restaurant de duzină. Nimic spectaculos. Nimic din ce scrie în reclamă: ”păstrăvii și animalele (bivoli, porci, vite Angus, oi, capre, rațe,…) provin de la fermele noastre ecologice, pe care le puteți vizita oricând. De la deschidere (Dec. 2008) și până astăzi, HERMANIA este considerat locul “musai” de vizitat de către orice turist și agenție”. Probabil că e vina noastră, pentru că n-am fost nici turiști, nici agenție. Chiar, la ce agenție face referire autorul?

23722197_10214925235988754_1814011847_n

Referindu-ne la gulaș, măcar ospătarul ne-a avertizat: vedeți că e destul de lung. Așa a și fost. O ciorbă cu cartofi și ceva carne de vită. Unde-i chimenul, unde-i paprica?

Ieșirea la Hermania a fost un semi-dezastru. N-a fost total, pentru că ambianța e încă plăcută. În șemineu ardeau lemne (naturale), personalul a fost extrem de amabil, iar locul în general te îndeamnă la povești și tihnă. Păcat de mâncare. Dar are loc să-și revină.

Am plătit în total 124 de lei. Nu e puțin, dar nici exagerat de mult. E în tonul Sibiului. Adică mult pentru ce oferă.

 

 

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

23 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Mircea

    Nici comentariile nu mai sunt ce erau odata. Am citit articolul in speranta, ca la final, am sa vad puhoi de hate-ri comentand :( slab dom’le ,slab.

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      Ion

      Mai mult ca perfectul este o conjugare statutară în limba română, care de aia-i frumoasă, pentru că e bogată. Pentru știința dvs, în sud se folosește mai degrabă perfectul simplu, care e altă conjugare.
      În curând o să ajungem să ne urâm și pentru felul în care ținem lingura în mână…

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    John

    Si tu te plangeai de micii si cartofii prajiti nu demult din piata Cibin pe care ai dat doar vreo 8 lei???
    vai de capul tau de asa zis critic culinar…bleahhh…

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cosmin

    De când a plecat chelul ăla care era șef de restaurant să dus dracu Hermania, mâncare de cantina și atât. Măcar ambianta a rămas :) probabil păstrăvii aia erau de aia pescuiți din Danemarca sau Norvegia nicidecum păstrăv autohton :))

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ioan

    Corect ! Asa este ! Pe Trip Advisor parerile sunt si mai acide – ca sa fiu amabil . Am renuntat ,cu parere de rau, sa ai merg la “Filarminica” :-)

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ionuț

    Slava Domnului!!!Slava Domnului ca trăim in capitalism!Slava Domnului ca trăim in capitalism, unde ziaristii, epuizând toate subiectele sociale, politice, etice, morale si mondene, nu mai au de ales si ramân doar la a colinda restaurantele si crâșmele din urbe pt a redacta păreri pertinente si pline de zel, in uralele unor recent remaniați, ale căror vremuri,feerice, si le elogiază, cine alții? daca nu tot ei!slava Domnului ca trăim in capitalism, unde munca unui om e apreciata si nu se împroșca cu noroi eforturile lui de a tine numele mai departe, acolo unde l-au găsit si mulți nu ar mai vrea sa rămână!

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    joe

    e k pixu pastravul de la hermania. nu are nici o legatura cu cel de la albota. ultima data cand am mancat era un fel de coaja uscata in fulgi, iar sosul lasa de dorit. complet diferit si rau la gust.

  12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    PuieCiolosh

    @Ionut : “unde ziaristii, epuizând toate subiectele ….”. Gresesti. Nu e vorba de epuizare, e vorba de incompetenta. ” Nu sunt in stare ” sa scrie despre altceva. De-aia ii baga si ii scoate NID in Tribuna pe cioflingarii astia.

  16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Hell-Town

    “E în tonul Sibiului. Adică mult pentru ce oferă.” – Corect! Exact asa este!
    O ciobanie spoita as zice eu… Peste tot in urbea noastra cu ifose de Occident.
    Pacat…

  19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact