Trecem direct la subiect, pentru că toată lumea știe unde e Restaurantul Hermania. Sibiu, strada Filarmonicii.
Nu mai fusesem la Hermania de vreo doi ani, poate mai bine. Mi se făcuse poftă de celebrul lor păstrăv cu fulgi de porumb, așa că asta am și comandat. Apoi o porție de rulou de pui cu cartofi natur și un gulaș. Am cerut uși un suc de soc, iar chelnerul a întrebat: socata să fie la pahar sau la litru? Păi dacă e vorba de socată, la litru, că niciodată nu e îndeajuns.
Mai întâi a venit sucul. Socată, zici?! Nici pomeneală. O lungitură de sirop de soc, cu apă plată, fadă și departe tare de ceea ce speram. Drept, nu e sezonul, dar auzisem, de la alți responsabili de restaurante, că poți congela florile de soc și faci cantități mici de socată pe tot parcursul anului. N-am avut parte. A fost primul semn care ne-a determinat să fim ceva mai precauți. Hermania nu mai e ce-a fost.
Un lucru bun, s-a adeverit a fi singurul, e că am primit comanda foarte repede. M-am bucurat, deși nici păstrăvul nu prea corespundea cu ceea ce îmi aminteam. Vedeam, cu ochii minții, un pește îmbrăcat într-o crustă aurie, crocantă, însoțit de mult sos de usturoi și pătrunjel. Pe farfurie venea, în schimb, un pește cu aspect de șnițel, cu fulgi mărunți și ruginii, semn de ulei folosit de mult prea multe ori. Iar după sos a trebuit să caut printre bucățile de cartofi răsfierți. Și mi s-a terminat înainte să ajung la jumătatea porției de pește.
Care pește, nu știu cum să vă spun, dar nu prea avea niciun gust. Păi unde e celebrul păstrăv bio, de Albota? Unde e peștele de munte, ferm și alb ca spuma laptelui? Nu în farfuria mea, cu siguranță. Chestia pe care am mâncat-o putea fi foarte bine din absolut orice congelator de en-gros din lumea asta. Dar nu dintr-o păstrăvărie. Eșec total.
Rulada de pui, încărcată cu ciuperci, legume și cașcaval, n-a fost nici ea ce trebuie. Un preparat fad, așa cum îl poți găsi în orice restaurant de duzină. Nimic spectaculos. Nimic din ce scrie în reclamă: ”păstrăvii și animalele (bivoli, porci, vite Angus, oi, capre, rațe,...) provin de la fermele noastre ecologice, pe care le puteți vizita oricând. De la deschidere (Dec. 2008) și până astăzi, HERMANIA este considerat locul "musai" de vizitat de către orice turist și agenție”. Probabil că e vina noastră, pentru că n-am fost nici turiști, nici agenție. Chiar, la ce agenție face referire autorul?
Referindu-ne la gulaș, măcar ospătarul ne-a avertizat: vedeți că e destul de lung. Așa a și fost. O ciorbă cu cartofi și ceva carne de vită. Unde-i chimenul, unde-i paprica?
Ieșirea la Hermania a fost un semi-dezastru. N-a fost total, pentru că ambianța e încă plăcută. În șemineu ardeau lemne (naturale), personalul a fost extrem de amabil, iar locul în general te îndeamnă la povești și tihnă. Păcat de mâncare. Dar are loc să-și revină.
Am plătit în total 124 de lei. Nu e puțin, dar nici exagerat de mult. E în tonul Sibiului. Adică mult pentru ce oferă.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: restaurant sibiu , Hermania Bistro , Restaurantul Hermania , cronica de restaurant , App Image , Pentru Sibiu
Vizualizari: 14655
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Gigil sibianu forta
Acum 7 ore
Sorin Stoica
Acum 7 ore
Rădulescu
Acum 8 ore
Popa
Acum 8 ore
Dincă