Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

277 de copii abuzați, de la începutul anului: fizic, sexual, emoțional

277 de copii abuzați, de la începutul anului: fizic, sexual, emoțional

De la începutul anului și până în prezent DGASPC Sibiu a înregistrat un număr de 418 sesizări care se referă la 713 copii. Copiii au fost victimele abuzurilor fizice, emoționale și sexuale, a neglijenței din partea familiei, cât și a exploatării prin muncă. Dintre aceste sesizări 277 de cazuri s-au confirmat.

În majoritatea cazurilor a fost vorba de abuz emoțional și abuz fizic, după cum urmează: 21 de cazuri de abuz fizic, 43 de cazuri abuz emoțional, 12 cazuri de abuz sexual, 193 de cazuri neglijare şi opt cazuri de exploatare prin muncă.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului în întreaga lume. Prevederile Convenţiei, au stat la baza elaborării Legii 272/2004 - privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prin care se fac cunoscute drepturile şi libertăţile de care trebuie să se bucure fiecare copil.

Legea introduce o serie de noțiuni cu privire la drepturile copilului și relațiile dintre copii și părinți, printre care: interesul superior al copilului, menținerea legăturilor personale, abuzurile asupra copiilor - enumerând responsabilitățile variatelor autorități în domeniul prevenirii abuzurilor precum și în domeniul protecției copiilor abuzați.

În România autoritățile publice, organismele private autorizate, precum și persoanele fizice și persoanele juridice responsabile de protecția copilului sunt obligate să respecte și să garanteze drepturile copilului stabilite prin Constituție și lege, în concordanță cu prevederile Convenției.

Pentru a reclama orice formă de abuz asupra minorilor avem la dispoziție Telefonul Copilului – 0269983. Acest număr de telefon poate fi apelat de luni până duminică în intervalul orar : 07.30 - 22.00, de către orice persoană (adult sau copil) care dorește să sesizeze cu privire la situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situație de risc sau în dificultate.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Lulu

Acum 6 ani

Oare cate minore fac prostituție și distrug vieți și familii!? Cine le verifica și cum aflam de aceste pericolele?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus