Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sibianul reținut pentru evaziune fiscală a fost pus sub control judiciar | Actualizare

Sibianul reținut pentru evaziune fiscală a fost pus sub control judiciar | Actualizare

Actualizare Față de sibianul reținut pentru evaziune fiscală s-a aplicat măsura controlului judiciar timp de 60 de zile.

Știre inițială

Polițiștii sibieni au reținut ieri, 19 noiembrie un bărbat în vârstă de 34 de ani, bănuit că, prin activități economice ilicite, a prejudiciat statul cu suma de aproximativ 2 milioane de lei. 

În urma cercetărilor și percheziției domiciliare efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, a rezultat că, în perioada 2014-2015, sibianul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din județul Sibiu, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli având la bază operațiuni nereale. Aceste activități erau justificate prin achiziția unor materiale de construcții, autovehicule și piese auto, sens în care a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de aprox. 2 milioane lei, se arată într-un comunicat al IPJ.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, bărbatul era administratorul fimei Sort Util Grup, din localitatea Cristian.

Față de persoana în cauză, în data de 19 noiembrie, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca aceta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus