Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

S-a deschis Institutul Național de Gastronomie

S-a deschis Institutul Național de Gastronomie

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.) și Euro-Toques International (ETI), în colaborare cu patronul restaurantului Pardon Cafe&Bistro, Marius Rafa, au pus la Sibiu bazele Institutului Național de Gastronomie, școala viitorilor bucătari. Proiectul început la Sibiu va avea sediul pe strada Cetății, vis-a-vis de Sala Thalia, în localul unde a funcționat Restaurant Salut, va avea ca obiectiv principal dezvoltarea turismului culinar la nivel național și organizarea de cursuri pentru tinerii care vor să se specializeze în arta culinară.

La bufetul organizat la Sala Thalia au ajuns bucătari din toate zonele țării, nelipsind nici Chef Cătălin Scărlătescu, jurat în cadrul emisiunii ”Chefi la cuțite”.

Ca un prim pas, organizatorii și-au propus ca până la începutul anului 2018 să fie deja pregătit ”materialul didactic” pentru școala de bucătari care va funcționa aici.

Asociația Culturală Euro Est Alternativ România (A.C.E.E.A.)  reprezintă cea mai mare organizație gastronomică din România și are următoarele scopuri principale: promovarea sectorului culinar, formarea și instruirea personalului calificat pentru competiții și expoziții naționale și internaționale, reprezentarea României la manifestări internaționale, pregătirea juniorilor, promovarea bucătăriei tradiționale, organizarea de acțiuni și concursuri cu specific culinar.

Euro-Toques International (ETI), Comunitatea Europeană a elitei maeştrilor bucătari are peste 4000 de bucătari şi maeştri bucătari din Europa şi din lume și a fost creată în 1986 .

Foto: Facebook/pardon

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

krank

Acum 6 ani

Ce clica mizerabila... Non- valorile si parvenitii din industrie s-au intalnit cu bisnitarul sef al orasului sa ofere "educatie".. Hai sictir!
Raspunde

idgaf

Acum 6 ani

foarte bine zis.
Raspunde

Radu Zarnescu

Acum 6 ani

O trupa de borfasi! Halal Institut! Facem pariu ca nici macar nu stiu ce inseamna ideea de INSTITUT GASTRONOMIC.
Raspunde

alina

Acum 6 ani

daca aveti atat de multa experinta in acest domeniu , va rog demarati un program asemanator , puneti bazele unei facultati , scoala , institut etc cu idee gastronomica.multumesc
Raspunde

Csobanel Sighianu

Acum 6 ani

Bre, numai spuneti-ne cam cata iscoala credeti voi ca traba ca s-ajunj chef mamaligar daca, ortacii mei car' au decat doua clasa ca trinu -clasa pregatitore si clasa pregatitore - au tri stele Michelin si numa' un nătărău de p-ici S-aprochie de destutu' lor al mic da' chiar nu vreu sa-i fac reclama negativă....
Raspunde

Marcel

Acum 6 ani

Institutul National al Gastronomiei deschis intr-o cafenea ???!!!!! Ce gluma proasta !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus