Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Tură în Natură inaugurează două noi trasee de drumeție, la marginea Sibiului

Tură în Natură inaugurează două noi trasee de drumeție, la marginea Sibiului

Asociaţia Tură în Natură Sibiu alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari invită iubitorii de drumeție la o tură pe traseele de drumeție marcate în acest an în zona localității Rășinari.

Cei interesați sunt așteptați duminică în fața Primăriei Rășinari de unde se va porni la ora 10:00 pe traseul ce traversează culmea Fraga și se întoarce în Rășinari pe Valea Caselor.

Cele două trasee de drumeție, ce poartă numele culmilor ce le străbat (Fraga și respectiv Călugărul), sunt marcate în stil circuit și pornesc din Răşinari făcând legătura cu zona înaltă a munților Cindrel, pensiunile turistice de pe Valea Ștezii și cătunul Trăinei.

Noile trasee de drumeție se adaugă celor trei trasee de drumeție și cicloturism din Rășinari și din împrejurimile sale marcate de Asociația Tură în Natură și Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari în 2016

”Peisaje montane impresionante, căsuțe tradiționale înconjurate de livezi de cireși așezate în vârf de munte, păduri de pin, de stejar sau de mesteacăn, stâne și turme de oi sunt recompensa celor care străbat traseele marcate pe culmile munților Cindrel cu peisaje deosebite, tipice Mărginimii Sibiului. În timp ce Mărginimea Sibiului a câștigat titlul de Destinație EDEN, alăturându-se astfel rețelei de Destinații de Excelență în Turism și Gastronomie Locală care se întinde pe tot teritoriul Uniunii Europene, Răşinariul a fost desemnat în anul 2012 unul dintre „Cele mai frumoase sate din Româniaˮ fiind menţionat în Ghidul oficial al Asociaţiei ce poartă acelaşi nume”, au transmis reprezentanții Tură în Natură Sibiu.
Cele două trasee de drumeție au fost marcate în cadrul proiectului ” Promovarea ciclismului și drumeției prin marcarea și amenajarea unor trasee turistice în zona localității Rășinari” finanțat prin Agenda Sportivă a Primăriei Rășinari.

Cei interesați să participe trebuie să fie echipați corespunzător pentru o tură de munte, cu bocanci, geacă de ploaie și apă.

Pentru mai multe detalii legate de tura de inaugurare a traseelor de drumeție ale Rășinariului vă rugăm să accesați paginile web www.turainnatura.ro și www.rasinari.travel și cea de facebook a asociației https://www.facebook.com/turainnatura/ sau să ne scrieți pe adresa de e-mail [email protected].

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

sibian100%

Acum 6 ani

Te asteapta rasinarenii cu toporul de-ti piere cheful de drumetii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus