Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Rezidențiat 2017: Doar 83 locuri disponibile la Sibiu

Rezidențiat 2017: Doar 83 locuri disponibile la Sibiu

Mediciniștii din întreaga țară așteaptă încă de duminică să afle dacă au prins loc la rezidențiatul pe care și-l doresc. Prin teleconferință, centrele universitare colaborează pentru a stabili, în funcție de note și posturile disponibile, ce loc va primi fiecare student care a promovat examenul sau dacă va primi vreun loc.

Anul acesta există un număr de 3137 de locuri de rezidenți disponibile în România și 4222 de tineri care au promovat concursul de rezidențiat. Ceea ce înseamnă că 1085 de medici nu vor prinde loc. Emoțiile se resimt și la Sibiu, unde unii candidați stau de ieri și urmăresc listele cu promovații pe un ecran și listele cu posturile disponibile pe un altul. Repartizarea viitorilor rezidenți care au făcut facultatea aici se face în Aula Facultății de Medicină, iar procedura poate dura până târziu în noapte. La Sibiu au fost scoase la concurs doar 83 de locuri, radiologia, dermatovenerologia și endocrinologia fiind cele care s-au epuizat primele.

Punctajul maxim cu care ar fi putut fi promovat examenul a fost de 950 de puncte, iar singurul candidat care s-a apropiat de această notă este din Județul Dolj, cu 946 de puncte. Așadar, el a fost primul care a putut să aleagă specializarea și locul în care vrea să meargă pentru rezidențiat. Pe măsură ce listele avansează însă, strestul crește pentru cei care nu au fost la fel de norocoși.

„E destul de stresant să stai așa două zile, ore în șir, să aștepți și, mai rău, să vezi cum toate locurile pe specializarea pe care ți-ai dorit-o se duc unul câte unul. Norocul meu este că am și alte opțiuni, dar este oricum destul de frustrant. Am prieteni care nici măcar nu s-au mai sinchisit să se prezinte zilele astea la repartizări, pentru că au avut note prea mici”, spune un candidat.

„Am venit și ieri pentru câteva ore, să văd cât de repede merg formalitățile. Am luat o notă destul de mică și știam că există riscul să fiu nevoită să vin și astăzi. Nu am crezut că o să reușesc să prind loc unde mi-am dorit, dar am avut noroc. După o zi și jumătate de așteptat, am aflat rezultatul și sunt foarte mulțumită”, spune o candidată.

Din cele peste 3100 de locuri disponibile la nivel național, cele mai multe sunt la București, în număr de 762.

rezidentiat sibiu (1)

Concursul de rezidețiat a avut loc în mai multe centre universitare din țară, pe 19 noiembrie. În urma examenului, 764 de candidați nu au reușit să promoveze, iar alți 68 nu s-au prezentat sau nu au fost primiți în examen din motive obiective.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus