Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Nouă achiziție la ISU pentru întreținerea echipamentelor de protecție

Nouă achiziție la ISU pentru întreținerea echipamentelor de protecție

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu este unul dintre beneficiarii liniilor tehnice destinate întreținerii echipamentelor individuale de protecție.

Linia tehnică de întreținere a echipamentelor individuale de protecție vine în sprijinul forțelor de intervenție şi are rolul de a asigura igienizarea, curățarea și dezinfectarea echipamentelor utilizate de salvatori în misiunile specifice, precum și uscarea acestora.

Noua achiziție este compusă din: maşină de spălat industrială (capacitate 240 de litri), care poate fi utilizată pentru igienizarea costumelor de protecţie, bocancilor, cizmelor, mănuşilor, căştilor, aparatelor de respirat, măştilor faciale, costumelor de protecţie chimică şi altele; uscător pentru echipamentele spălate, pentru reducerea timpului de uscare la aproximativ o oră; cabină de uscare pentru cizme, bocanci şi mănuşi; compresor de înaltă presiune pentru încărcarea recipienților (buteliilor) cu aer comprimat, compartiment de spălare, curăţare şi igienizare manuală, care are în componenţă trei chiuvete şi un dozator automat pentru realizarea concentraţiei substanţei de curăţare; hotă pentru aspirarea vaporilor produşi în urma procesului de curăţare; linie pneumatică cu șapte cuplaje rabatabile, pentru curăţarea supapelor la cerere (accesorii ale aparatului de respirat individual); banc de lucru pentru călcarea echipamentelor; dulapuri cu rastele, pentru depozitare.

Containerul este izolat, are sistem de climatizare, sisteme de iluminare în interior şi la exterior şi este prevăzut cu două uşi de acces şi două ferestre.

Echipamentul a fost achiziționat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă fiind prima instituție din cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă care a reușit introducerea concepției de sisteme containerizate în România, în domeniul situațiilor de urgență.

pompieri pompieri

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

biciclist

Acum 6 ani

Totusi, de ce n-au amenajat o astfel de spalatorie intr-o cladire? Doar n-or sa plece cu spalatoria in misiune! Intrebati de pret si de vanzator, sa vedem si noi cine e fericitul castigator.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus