Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Minivacanța de 1 Decembrie se încheie cu proteste. Sibienii sunt chemați la un nou marș

Minivacanța de 1 Decembrie se încheie cu proteste. Sibienii sunt chemați la un nou marș

În seara zilei de duminică, sibienii sunt chemați la un nou protest împotriva măsurilor actualei puteri în domeniul justiției și al fiscalității.

Potrivit solicitării de avizare depusă la Primăria Sibiu, protestul este programat duminică, 3 decembrie 2017, între orele 18:00 și 21:00. Deoarece Piața Mare este ocupată de Târgul de Crăciun, locul de întâlnire pentru protestatari a rămas esplanada din fața magazinului Dumbrava, din Piața Unirii. „Scopul adunării publice îl constituie manifestarea «Protest și marș cu privire la modificarea legilor justiției și revoluția fiscal㻓, se arată în solicitarea semnată de Doru Apostol, sibianul deja recunoscut pentru activitatea sa în organizarea mișcărilor de stradă din acest an.

În respectivul document, Doru Apostol a estimat un număr de participanți cuprins între 100 și 200 de persoane. Același număr a fost aproximat, însă, și duminica trecută când, în cele din urmă, peste 5.000 de sibieni au ieșit în stradă, nemulțumiți de deciziile actualei puteri.

Pentru duminica aceasta, protestul își propune și un marș, pe același traseu: Calea Dumbrăvii – bulevardul Mihai Viteazul – giratoriul de la intersecția cu strada Rahovei și retur. „În funcție de numărul participanților, deplasarea pe zona carosabilă se va face cu respectarea celorlalți participanți la trafic, sub îndrumarea poliției și a jandarmilor”, se mai arată în solicitarea de avizare a adunării. Cel mai probabil, solicitarea va primi aviz favorabil, având în vedere abordările administrației sibiene față de astfel de manifestări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

idgaf

Acum 6 ani

Nu multumesc! voi veni cand iesiti pentru paduri, salarii...etc. ne vedem atunci :)
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ovidiu

Acum 6 ani

Te rog fa un exercitiu de imaginatie despre ce inseamna o justitie subordonata politic si in cazurile de fapte penale in ce privesc defrisarile. Pentru ca mafia defrisarilor ilegale are radacini in politic la nivel local, judetean si pana in Parlament. Justitia este tinta dar vor urma alte tinte si in ce priveste intreaga administratie pe care actuala coalitie o vrea subordonata 100%. Administratia include si institutiile de stat care se ocupa de fondul silvic. Daca ti se pare grav ce spun, atunci hai la proteste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

*****

Acum 6 ani

Silvan Somfalean, Soros iti ureaza: " Hai Sictir cu PSD-ul tau cu tot" :)) :))
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 6 ani

1 decembrie e ziua Marii Uniri 2 decembrie poate fi ziua despartirii ,ne despartim romani de romani unii cu unii altii cu altii succesuri!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mihai

Acum 6 ani

Mergeti, mergeti, tociti-va ghetutele pentru Soros... ;))
Raspunde

ovidiu

Acum 6 ani

Tudor Benga, parlamentar USR: Oameni buni, se-ngroașă gluma. Chiar se îngroașă. Ultimele trei zile m-au lămurit semnificativ despre cât de gravă e amenințarea cu care ne confruntăm. Nu vreau sa stric nimănui liniștea sărbătorilor din următoarele zile, bucurați-va de mini vacanță, dar pregătiți-va sa stați pe baricade dup-aceea. Pentru că amploarea loviturii pe care o pregătește PSD-ul merge din păcate mult dincolo de justiție și este mult mai elaborată, minuțios planificată și eficient executată decât ne gândeam. Și nu e doar o lovitură. E o întreagă strategie de re-centralizare masivă a statului, concentrare a puterii, și reașezare a României pe o cu totul altă axă. Știu că sunt de felul meu destul de sumbru dar vă asigur că nu exagerez. Tot ceea ce am aflat in ultimele zile despre codul administrativ, despre proiectul de buget de stat, și despre perspectiva finanțării locale, coroborat cu atacul la parteneriatul strategic cu SUA și celelalte teme publice ale începutului de săptămână, precum și indiciile despre dinamica internă a majorității parlamentare, mă fac sa cred că ne găsim într-un context mult mai periculos decât conștientizăm. Justiția e doar o părticică din ansamblu. Funcționarilor publici li se pregătește un căpăstru care îi va transforma în servitorii fără crâcnire ai politicului, aleșii locali, indiferent de culoare politică, au fost deja puși complet cu botul pe labe prin revoluția fiscală (și am avut ieri mostre îngrijorătoare în cadrul discuțiilor din comisia de administrație), societății civile și cetățenilor activi civic li se ridică încet dar sigur diverse obstacole procedurale, partenerilor externi li se vorbește din ce în ce mai agresiv, iar instituțiilor de forță li se prepară un mix de morcov și băț cu care sa fie ținuți cât mai disciplinat în front. Nu-s zarurile aruncate dar vă zic la modul cel mai serios că e groasă. Și nu-i putem face față doar cu numerele pe care le avem acum. E nevoie ca un segment mult mai consistent din nație să se trezească și din păcate deocamdată doarme. Ne-a intrat ursul în curte și nu mai are mult până să intre-n casă. Mini-vacanță plăcută dar întoarceți-va odihniți si hotărâți, că ne așteaptă o confruntare de proporții, probabil cea mai importantă a ultimului sfert de veac.
Raspunde

pesedistul

Acum 6 ani

Tot n-am aflat ce cv are dl. Doru Apostol. Asa un lider ar trebui sa-si publice cv-ul. Ori n-are ce arata... Dle Apostol, daca sunteti corect si democrat asa cum sustineti, prezentati-va cv-ul si sursa de venit...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ovidiu

Acum 6 ani

Il cunosc personal pe Apostol Doru inca de pe vremea protestelor anti RMGC si Pro Rosia Montana ca patrimoniu UNESCO. Este inginer antreprenor cu o firma micuta de montat usi. Aceasta este sursa lui de venit si sursa pentru activitatea lui civica.
Raspunde

sibian dezamăgit

Acum 6 ani

Intinati Ziua Nationala cu protestele voastre. Unii ies la promenada fara sa stiu pt. ce protesteaza...
Raspunde

Reinhardt

Acum 6 ani

Pregati ghetutele globalistor!. Mos Soros are ce baga in ele anual asta. Docmai a deschis larg baierele pungi.. $ 18 MIillarde de parai fratilor! 18 MIlliarde, ati auzit?Va face oameni pe toti ! ! Paca ca istoria tara va va considera niste tradatori de tara care umpla dupa arginti jidovolui si ii fac planurile politice in Romania. Mare pacat!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

costica

Acum 6 ani

Colaboratori online acasa. Selectam urgent colaboratori online acasa. Lucru pe calculator. Castiguri foarte motivante. Contract. Suport pas cu pas. Totul este legal. Solicitati acum detalii la adresa noastra de email pacurarucostica1963@gmail com
Raspunde

divertis show 2017

Acum 6 ani

si armata americana stationata pe teritoriul romaniei asteapta aceste revolte populare sa le inabuse. stati in frig cu pancarte poate vine cineva din exterior si va salveaza. nu mai platiti tot sistemul e tinut de bani inculsiv spaga. in 89 v-au facut cu televizorul, acum va fac cu facebook.
Raspunde

fost decembrist

Acum 6 ani

Bine zis! Noi am iesit in 89 din convingere, ne-am pus viata in pericol. Nu existau informatii, nu stiam ce e aia manipulare. Cei de-acum o stiu si tot se lasa pacaliti. Noua nu ne pare rau ca am iesit in strada, ne pare rau ca nu am creat societatea pe care ne-am dorit-o si ca au profitat de jertfele de sange niste smecheri care acum isi bat joc de noi... Iesiti, poate faceti ceva mai mult decat am facut noi... Dar nu prea cred...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus