Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Atenție, urși! Noi indicatoare în Sibiu

Atenție, urși! Noi indicatoare în Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a montat cinci panouri la intrările în municipiu, pentru a-i avertiza pe cetățeni că există riscul de a se întâlni cu urșii. Demersul a fost făcut după ce mai mulți vânători care se aflau în pădurea Dumbrava s-au întâlnit cu urșii, în urmă cu câteva zile. Aceștia spun că animalele au fost reperate inclusiv pe pista de biciclete care face legătura dintre Sibiu, Rășinari și Poplaca. ”Au fost semnalați, în zona respectivă, un număr de nouă urși. Două femele, una cu trei pui, una cu doi pui și doi masculi. Tot în ziua respectivă, după terminarea goanei, au fost identificați, în zona respectivă, doi bicicliști, cărora li s-a atras atenția  de prezența animalelor. De doi ani de zile s-a observat, au început să vină tot mai mulți, o creștere a efectivelor de urși din zona respectivă”, spune vânătorul Ciprian Câmpean.

Ca urmare a sesizărilor de anul acesta, Consiliul Județean a dispus montarea de panouri de avertizare. ”Am tras concluzia că alte instrumente nu avem la dispoziție. Legea 263/2017, având un caracter restrictiv - cea care se referă la reorganizarea activității Jandarmeriei române - , deoarece sunt nominalizate acolo doar condițiile și împrejurările în care pot interveni jandarmii, în situații în care viața oamenilor este pusă în pericol, să acționăm preventiv”, spune președintele AOP, Pavel Bichicean.

Panourile au fost deja amplasate, astfel încât să fie vizibile atât șoferilor, cât și bicicliștilor sau trecătorilor care se află pe pistă și pe poteci. ”Nu vă apropiați de animale. Nu fotografiați animalele. Nu hrăniți animalele. În caz de urgență, sunați la numărul unic 112”, scrie pe panourile amplasate de Consiliul Județean.

De prezența animalelor în pădurea dintre Sibiu și Rășinari a fost înștiințat și primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan. ”În zona Pădurii Dumbrava am văzut și am fost informat că există mulți mistreți. I-am văzut și eu trecând drumul care vine de la Sibiu spre Rășinari. De mistreți am avut și reclamații de pagube pe culturile oamenilor, în Luncă și zona Căliniș, în special. Reclamații am avut și legate de apariția urșilor, însă în sat la noi. Acum, eu nu știu dacă e același animal văzut și înspre Sibiu, sau e altul. Nu pot să știu. Am avut multe reclamații că au ajuns în grădinile oamenilor, inclusiv recent”, a declarat Bucur Bogdan, la sfârșitul lunii octombrie.

Primăria Sibiu a realizat la rândul său un proiect prin care se va construi un țarc special pentru urșii eventual tranchilizați și capturați în oraș, până la preluarea lor de asociații de specialitate. Proiectul a fost supus aprobării consilierilor locali, săptămâna aceasta.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2017/10/26/mai-multi-ursi-observati-la-marginea-sibiului-autoritatile-au-fost-alertate/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Român

Acum 6 ani

Credeam ca a dat ortu popii Bichicean. Mai du-te si lasă pe alții, tineri fără idei comuniste. Mi-ar fi rusine să mai apar in primele locuri. Va avea impresia că este indispensabil. Crezi ca esti de fală pentru Psd? Nu, pierde mult .
Raspunde

Jakob

Acum 6 ani

Foarte interesant!!! Asa ceva mai rar. Deci dagi iubitoria bicicletei spuneti PAS plimbarilor!!!
Raspunde

Mihai

Acum 6 ani

De impuscat cativa ursi... 7-8
Raspunde

biciclist

Acum 6 ani

neputinta ne loveste din nou... Si avem grija sa afisam clar acest lucru. Gata ne-am facut treaba, ne-am scos.
Raspunde

Ursul

Acum 6 ani

Știu pe unii care produc pagube mult mai mari (materiale și nu numai) decât mistreții și ursuleții. Unii din specia PSD. De ce nu montați panouri de avertizare și în zona sediilor PSD? Tranchilizarea lor și relocarea in Brazilia - cine este pentru?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus