X
Ghita Barsan, rector Academia Fortelor Terestre (Copy)

TSTV, generalul Ghiță Bârsan: Poarta de intrare în armata română este la Sibiu

Rectorul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan, spune că instituția de învățământ militar din Sibiu reprezintă baza de cadre de ofițeri a armatei române de mulți ani. ”Poarta de intrare în armata română este la Sibiu. Tot ce s-a întâmplat în Irak, în Afganistan, toți cei care au comandat acolo brigăzile, batalioanele, scria pe ei fabricat în Sibiu. Și, evident, pe parcursul carierei militare au mers mai departe, au mers la Universitatea Națională de Apărare, dar toți își leagă numele de Sibiu”, a spus generalul într-o emisiune Turnul Sfatului TV.

Academia Forțelor Terestre a beneficiat de deblocarea investițiilor din armată și și-a pus la punct baza de pregătire sportivă. Cu două terenuri de sport cu nocturnă, bazin olimpic, pistă de pregătire la cel mai înalt standard NATO, săli de judo, teren de baschet, volei și handbal, instituția pregătește un proiect comun cu Universitatea Lucian Blaga. ”ULBS are o investiție de la Compania Națională de Investiții de a crea un campus sportiv, cu hotel pentru sportivi, cu sală de sport și teren de fotbal cu pistă de atletism. E vorba de un teren pe Valea Săpunului. Acolo avem un poligon dezafectat, și vreo două hectare de teren vor fi transferate la ULBS. E o problemă de intabulare a terenului. Armata a intabulat terenul în totalitate, dar există un litigiu de 7.000 de metri pătrați, iar pe 13 decembrie va fi probabil ultima înfățișare la acest proces. După intabulare, cele două hectare se vor separa din cele 15 și se vor transfera către Universitatea Lucian Blaga, iar folosința va fi comună pe acest complex sportiv”, spune Ghiță Bârsan.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  munteanmaria

  D-le general,de ce nu faceti ceva cu studentii care vin cu masinile si le parcheaza de duminica seara pana vineri seara pe str. Revolutiei ? Noi, locatarii blocului 9 ,nu ne putem permite sa plecam cu masinile personale decat in intervalul sambata-duminica …? Cui ar trebui sa ne m-ai adresam pentru a se rezolva aceasta nedrepatate? Consideram nedreptate deoarece platim impozit pe tot anul,nu doar pentru sambata -duminica ! Si acesti bani intra in bugetul Sibiului,nu in bugetul altui judet: Alba,Valcea,Suceava,Timis,etc,etc…Si ,din aceste masini, care vin din toate colturile tarii, se arunca si la venire si la plecare tot felul de gunoaie:doze,peturi, sticle ,pungi ,pachete de tigari,mucuri de tigari si multe altele… Poate ne ajutati,dumneavostra, sa avem zile mai bune …! Va multumesc anticipat ,locatarii blocului 9 !

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact