Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Durata călătoriei Sibiu – București cu trenul se va scurta. Cu șapte minute

Durata călătoriei Sibiu – București cu trenul se va scurta. Cu șapte minute

CFR va introduse pe ruta Sibiu – București un tren nou din 10 decembrie, ajungând la patru variante orare pentru acest traseu. În plus, durata călătoriei se va scurta, de la cinci ore și 15 minute, cât este acum, la cinci ore și opt minute. În noul Mers al Trenurilor 2017-2018, care intră în vigoare duminica viitoare, prezentat de „România liberă” CFR Călători a introdus patru trenuri directe pe relația București Nord-Sibiu. Trenul IR 346 Dacia, care circulă pe relația București-Viena, va face până la Sibiu cinci ore și opt minute, față de cinci ore și 15 minute în prezent. Garnitura nou introdusă de CFR Călători, IR 742, cu plecare din București Nord la ora 17.45, va străbate distanța de 315 km într-un timp similar – cinci ore și 12 minute. În ceea ce privește trenul de dimineață (IR 1621, plecare din București la 10.00), timpul de parcurs se va reduce de la cinci ore și 55 de minute la cinci ore și 42 de minute (cu 13 minute mai puțin).

Președintele Klaus Iohannis a explicat recent de ce nu ar pleca de la București, acasă, cu trenul. ”Mi-ar fi, practic, imposibil, să merg cu trenul de la Bucureşti la Sibiu, fiindcă o astfel de călătorie, în afară de faptul că trebuie să schimb trenul, ar dura foarte mult, lumea zice că ar fi în ziua de astăzi o călătorie de şapte ore, ceea ce nu este rezonabil deloc”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mhircia

Acum 6 ani

Cine naiba mai merge cu trenul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus