X

Opozițio, bună dimineața

Bogdan Brylynski

Cu mii de oameni în stradă weekend de weekend, cu nenumărate articole negative în presa internațională, sub presiunea partenerilor externi, coaliția aflată la putere navighează precum peștele în apă. De ce? Răspunsul e simplu și cel mai recent sondaj de opinie ne arată cu exactitate în ce ape ne scăldăm acum.

Partidele de guvernământ au comis toate fărădelegile pe care le puteau comite în anul care stă să se încheie. Au măcelărit tot ce au prins fără vreo minimă remușcare la adăpostul „programului de guvernare” cu care au câștigat alegerile. Au trecut cu bocancii prin codul fiscal, au suprimat orice formă de dezvoltare economică sustenabilă, au hăcuit investițiile și au servit poporului pâine. Că circ, har Domnului, de circ chiar nu ducem lipsă.

Ultimul sondaj referitor la intențiile de vot ale românilor zice așa. Dacă mâine ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga detașat, cu peste 40% din voturile oamenilor. Asta ce înseamnă? În primul rând, înseamnă o educație precară. Oamenii nu au suficiente cunoștințe pentru a evalua calitatea măsurilor luate de partidul pe care l-au votat. Majoritatea oamenilor încă socotesc milionul primit în plus la salariu sau la pensie drept un câștig deși cheltuie dublu iar la final de lună rămân cu mai puțini bani în buzunar. Normal, din moment ce manualele pe care fiecare elev le avea în 15 septembrie pe masă după cum spune chiar ministrul Educației au ajuns în ghiozdanele lor de abia acum două săptămâni. În noiembrie. Asta a fost întotdeauna politica PSD, de la Cati Andronescu încoace. Bă, important e să fie proști.

Apoi, înseamnă că avem o opoziție jalnică. J-A-L-N-I-C-Ă. USR-ul luptă cu toate armele pe care le are, dar sunt prea puțini, mult prea puțini. Liberalii, în schimb, practică un non-combat pe care niciun om întreg la cap nu îl poate înțelege. Mârâielile prin presă nu sunt opoziție. Acțiunile sunt opoziție. Ieșitul în stradă e opoziție. Protestele în Parlament sunt opoziție. Hărțuirea majorității e opoziție. Când tu ieși ca o domnișoară de pension din lucrările comisiei care măcelărește legile justiției și te smiorcăi ofuscat aia nu e opoziție. Aia e o jignire la adresa celor care te-au votat și și-au pus speranța că vei face tot ce îți stă în putință să oprești acest tăvălug. Este inacceptabil ca după un an înțesat cu scandaluri, proteste, jaf la drumul mare și periclitarea tuturor parteneriatelor externe partidul-stat să nu piardă procente. Cifrele nu mint și spun același lucru. Opoziția nu a convins pe nimeni. Încă nu există o alternativă. Singura opoziție reală din România e cea din stradă. Iar strada nu are partid, nu are candidați, iar finalitatea va fi tot în interiorul unei cabine de vot.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Contact